Friday, June 25, 2010

Jom Pekena Laksa Tanjung Bungah..

Hari ni..kita fokus tang MAKAN jer k.. KAK YUS.. jangan sentap k....

Masa gi mandi laut last week.. sempat pekena Laksa Tanjung Bungah... Memang giler sedap u ollsss... Yang niaga ni jiran tok aku...Tok Teh.. walau pon jiran..kami ni cam adik beradik dah.. Tapi Tok Teh da arwah... sekarang ni anak dia yg take over.. tapi, korang caye x? rasa tu x berubah... sama macam arwah Tok Teh wat jugak...

Cite skit pasal Tok Teh ni.. dia ni ade mix ngan chinese.. kalau korang tgk anak2 dia.. xde sorang pon nampak muka melayu.. salah sorang pada anak dia dulu penah jadi boss aku masa kat tempat keje lama...INTEGRATED FREIGHT.. Kalau yang x pernah gi makan Laksa Tanjung Bungah ni..korang mesti cakap Laksa Cina.. Dia nye rasa ala2 Asam Laksa LaksaShake tu.. tapi yang ni sedap gi...


Makcik aku dok pi tolong diorang niaga... korang caye x? pelakon/penyanyi pon penah makan dekat sini.. antaranya Ajai, Amy Search.. Eizlan Yusoff & ramai lagi lah..aku pon da lupa... & tuk Kak Neena.. Anuar Zain pon penah mai makan Laksa ni tau..hehehe..

Nak tau lebih lanjut.. click
SINI



105313936_e298a0ae55

kasi kecur air liur korang....hehehe..
laksa

Dulu.. diaorang pakai kereta sorong jer.. pic from the star online..

P6202157
now da upgrade to Van...


Kalau korang mai Penang, singgah2 la pekena LAKSA TANJUNG BUNGAH yer...!!!

P/S : Hari ni Birthday akak ipar aku yg sulung, Kak Anie... Happy Birthday Kak Anie.. Thanks for the Lunch tadi..!!!! hehehe....

16 comments:

  1. motip nie letak laksa lak..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedapnya laksa..nak makan laksa gak la petang nie..tapi kat mana yang sedap..huhuhuhu pasar malam xsedap..xsedap..nak laksa tanjong bungah jugak..shu..bawak akak pi sana...cepattttttttttttttt

    ReplyDelete
  2. hehehe..akak... nanti balik kedah kita jumpa..pastu kite pi makan laksa tg.bungah...nak x?...

    tapi, betul la kak..laksa pasar malam x sedap kan...

    ReplyDelete
  3. tu baru laksa tanjung bungah, belom rasa lagi laksa/laksam kat kelantan ni haa.. hehe..

    ReplyDelete
  4. uwaaaaaa.....k
    akak kamu ni dah laa dok berpantang lagik......shud plak layor ngan LAKSA ni ha.....kakak kamu dh kecor air liur...adei.....apa-apapun kn sabar menanti setahun lebeih br leh makan lAKSA...uhuhuh kalo daK mahu jadik mcm katak Hon nanti...ekekekkekee

    ReplyDelete
  5. ai ai sis.. cemua pakat citer bab mkn.. uwaaaaa tak tahan.. tadi wina baru nk p mkn laksa.. .sekali kedai tutup.. ciot toi.. tapi tak per ar... tngok pic sis dah ler.. up traffik lagi.. wakkakak

    ReplyDelete
  6. sedapnye laksa tuuu....mmg terliur da nii walaupun last week da pekena laksa kt blk pulau...

    ReplyDelete
  7. mak ai sedapnya laksaaaaa.. uwaaaa... rasa nak makan laksa lak dh

    ReplyDelete
  8. oMG!! besttnyerrr laksaaaa... TERBELIAKKKKkk mata akak baca part anuar zain tu! hahahahahaa... confirm shu kene bawak akak gie makan kat sini nanti kalau akak turun penang yek! :D

    ReplyDelete
  9. KAK NID'S>>> a'aa la.. akak kena berpantang lagi kan... sabar yer...hehehe...

    ReplyDelete
  10. TAPAK KAKI>>> da penah rasa... tapi cam x leh pi la.. laksa penang is the best..hehehe....

    ReplyDelete
  11. WINA>>> sedap laksa tanjung bungah ni..pi la try makan.. senang jer..lepas sikit jer dr masjid terapung...

    ReplyDelete
  12. TIN @ MIYOKO >>>> laksa janggus balik pulau pon sedap kan !!!!

    ReplyDelete
  13. LADY>>> makan jgn x makan... kat perlis pon byk laksa yg sedap kan !!!

    ReplyDelete
  14. KAK NEENA>>> terkejut kan??? tp, mmg betul la kak... shu ok jer... nanti mai penang kita pi pekena k...

    ReplyDelete
  15. Salam..boleh tau x kat mna depa niaga skarang?..sbb last p dah xbuka.p banyak kali plak tu..memang dah xda niaga situ..Tanya2 gerai sebelah ckp dah pindah..teringin sgt..

    ReplyDelete
  16. salam..sorry lambat reply...
    mmg diorg dah tak meniaga..retired dah.. sayang kan.. saya pon teringin gila laksa diorg...

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers