Monday, September 19, 2011

DAPUR SHU SHINJU ~ Ikan Siakap sweet & Sour

1st time wat menu ni.. ingat susah...rupanya senang bangat..lepas ni leh wat lagi..:)

BAHAN-BAHAN :

Ikan Siakap ~ digoreng dengan garam+serbuk kunyit.
2 biji Bawang Besar ~ potong dadu
4 ulas bawang Putih ~ dihiris halus
1cm Halia ~ dihiris halus
Sos Tiram
Sos Cili
Sos Tomato
Buah Tomato
Cili Merah/Hijau
Gula
Perasa

CARA-CARA :

1. Panaskan minyak, tumis bawang besar, bawang putih & halia.
2. Bila dah agak layu, masukkan sos tiram, sos cili & sos tomato.
3. Masukkan sedikit air.
4. Masukkan Gula & perasa.
5. Masukkan buah tomata & cili merah/hijau.
6. Siap untuk dicurahkan ke atas ikan siakap yang digoreng tadi.


SELAMAT MENCUBA !!!!..



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

5 comments:

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers