Wednesday, September 21, 2011

THE STORY OF MY LOVELY FAMILY

Salam.. Hye...

Hari ni mood aku rasa cam nak perkenalkan kat korang semua family aku.. myb ade yg masih x berapa nak kenal kan...

Ok, skrg kite mulakan...

150291_1742196921580_1438415396_31883545_669727_n

aku perkenalkan..ni mak & abah aku.. Puan Siti Fatimah Shaikh & abah Mr. Zainol Basheron..
aku sayang diorang sgt2... abah aku ni org dia best..kelakar..tp, klu sekali dia marah.. jgn main2.. skrg abah aku dah pencen..dok umah rehat jer sambil berkebun..hehehehe..
Mak aku plak dia suri rumah sepenuh masa...orangnyer agak garang.. tp, baik hati.. dulu kalau kwn2 aku call tel. umah mak aku yang jwb.. diorang mesti kata.. "wei.. garangnya mak hang.. kecut perut kami nak call hang tau".. hehehe... xde la garang mana sgt... klu wat salah mesti la kena marah.. mak aku ni cool jer... I LOVE U MAK..ABAH..

315508_268052203219013_100000427065465_976209_7806436_n

Ok, yang plak abg aku yg sulung Muhd Faizal bersama isterinya Noraini..
Actually diorang ni kawin muda tau.. sebaya..kawin umur 20.. korang bayangkan.. umur baru 20.. kawin mesti xde pengalaman ape2 kan.. tu la aku kata kat abg aku ni.. gatai lebih sgt.. tu yg kawin awai.. hehehe.. jgn marah bang.. gurau jer.. Now abg aku keje Bank Islam.. & kak ipar aku kak anie..keje Sales Marketing dkt 1 of private co. sambil buka spa .. Farhain Spa & Beauty.. Skrg diorang dah ade 3 org anak.. 2 boys & 1 gurl..

P1010894

ok, yg ni anak sulung diorang, Muhd Harith Daniel.. dah 14thn..form 2..dah besar pon.. & dah de aweks pon..oppsss.. pecah suda tembelang..hehehe... perangai sejibik cam baba dia... x boleh silap skit.. baran kot..hahaha...

P1010916

yang ni plak anak no.2 diorang.. angah..@ nama dia Muhd Hezrie Haikal.. baru 8 tahun..tp, badan..mak ai... lu pikir la sendiri.. Ibu dia cakap Haikal ni ok ok jer.. x byk karenah.. bagi makan ok la dia ni.. tengok badan la..hahaha... Haikal ngan abg dia Harith beza umur banyak.. 7 tahun.. agak noty.. u olls bayangkan la.. naik basikal pun blh sampai patah tangan...merempit agaknye...

P1010891

haa... yg ni anak diorang yg last.. NurFarhain Natasya.. baru 7 tahun.. tp, perangai mengalahkan budak 19thn.. melaram no.1 bg dia.. ape ibu dia pakai..dia pon nk pakai.. aku xtau la esok besaq camner..aku ingt lagi... ada 1 dialog dia kata kat ibu dia.."ibu, makeup ibu nanti simpan untuk Sya tau.. esok Sya besaq sya nak pakai".. Tasya oii..esok hang besaq makeup lagi advance dr skrg.. jgn risau.. Spa yg ibu dia usahakan la ni pon pakai atas nama dia la.. dia yg nak sebenaqnya..tp, anak sedara pompuan aku ni mmg cute sgt.. sayang tasya..mmmuaaahh...

47943_1609710009490_1438415396_31619085_4616531_n

Ok, yang ni plak abg aku yg no. 2 Muhd Zaki bersama wifenye Nor Molisa.. diorang ni dah 2 tahun kawin..tp, xde baby lagi..rezeki xde lg...:) wife dia orang pahang.. & now diorang stay kat kuantan... aku doakan semoga diorang cepat2 dpt baby... ;-)

P1010883

K, yg ni plak abg aku yg no.3.. Muhd Zaid bersama wifenye Hafyda.. Dalam 3 kak ipaq yg aku ada.. yg ni la yg paling ngam ngan aku.. 1 kepala.. maklumla.. kak ipaq muda dari aku.. nak panggil "kak" cam x reti la.. last2 aku panggil fyda jer kat dia.. hehehe... kami 2 org ni kalau keluaq p mana2.. mmg menjadi.. sampai abg aku kena col kami peringat panggil balik.. hehehe.. diorang ade 2 orang anak....


P1010867

ni anak diorang yg 1st.. Muhd Farish Danish.. dah 4 tahun..nakal dia Ya Allah.. xtau nak gtau camner.. tp, kalau ade orang yg dia x kenal dtg umah ke.. baik plak... senyap jer... hehehe.. Farish ade sorang adik perempuan...

P1010801

Qaseh Hurin Intisyar... baru setahun lebih..comel sgt dak masham ni tau.... noty mengalahkan abang dia... tp, sweet sgt...:)

301152_2395004601364_1438415396_32803409_1122742227_n

Haa..yg ni anak dara Pak Non yg last sekali.. pompuan sorang..hehehe... selalu gak wat perangai.. tapi baik hati..hehehehe.. bila lagi nak puji diri sendiri kan... yg lain abg2 dia dah kawin.. dia ja yg belom.. tp, calon dah ade..kikikiki... korang tunggu la yer.. mana tau.. dlm masa terdekat ni kad jemputan sampai depan pintu rumah korang.. hehehehe...x pon korang doa2kan la dia ni cepat sikit kawin.. nak tau sebab ape?? pakNon kata anak dara dia x laku ke?? dah 27thn lom kawin lagi..huhuhuhuhu.... sian aku....:p


Ok, sampai sini saja...nanti kalau ade penambahan ahli keluarga..aku updates lagi k....hahahahahaha....

Jumpa lagi di next entry....

Daaaaaa.....




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

3 comments:

  1. ooo abang zaki dah pindah dok kuantan lak ka la nie acu??? xdok kl dah la......qaseh comey lote....tasya pun sama...

    ReplyDelete
  2. kak noraini tu sekali pandang mcm pelakon ija...

    ReplyDelete
  3. owh 4 beradik rupanya...shu yg paling manja sebab sorang jek pompuan ehh...ahahahahha syokk mehhh

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers