Tuesday, May 31, 2011

MIMPI GIGI PATAH !!!!

Semua orang tau..mimpi itu mainan tido...tapi, ade gak mimpi jadi kenyataan kan....

kalau mimpi yang best2... confirm nak mimpi tu jadi kenyataan.. tapi, kalau mimpi yang tak best..let say jumpa hantu.. mmg tak aaaa.... huhuhu...

bercakap pasal mimpi... semalam saye ade mimpi gigi bawah saya patah...

Mengikut kepercayaan org2 melayu, kalau mimpi gigi patah, maknanya salah seorang dari sedara terdekat kita akan meninggal dunia... ishh... boleh percaya ka? ajal maut di tangan ALLAH kan... tapi, ade yang cakap its related... mintak dijauhkan....

Ape pendapat korang????? share meh !!


Note : Sapa tgk cite Panggilan Arwah kat Astro Citra?? pasal mimpi gak tu...


Monday, May 30, 2011

RINGTONE SAYA SEKARANG !!!!!

Oleh kerana saya terlalu obses ngan lagu ni... sampai ringtone pon saye tukar pakai lagu ni jugak....

Taktau la nape... giler tol ngan lagu ni.... best jer dengar lagu ni... hihihi.... i heart this song!!!!






Nak tanya ni.... ape ringtone henpon korang erk ?????






Friday, May 27, 2011

Karena Ku Cinta Kau.....

Jika ada yang bilang ku lupa kau
Jangan kau dengar...
Jika ada yang bilang ku tak setia
Jangan kau dengar...

Banyak cinta yang datang mendekat,
Ku menolak,...
Semua itu karna ku cinta kau...


Jika ada yang bilang ku tak baik
Jangan kau dengar...
Jika ada yang bilang ku berubah
Jangan kau dengar...

Banyak cinta yang datang mendekat,
Ku menolak,...
Semua itu karna ku cinta kau...
Kau...



Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Kutahu kau slalu ingin denganku
Kulakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tau ku cinta kau

Jika kau tak percaya padaku
Sakitnya aku...
Jika kau lebih dengar mereka
Sedih hatiku...



Banyak cinta yang datang mendekat,
Ku menolak,...
Semua itu karna ku cinta kau...
Kau...

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Kutahu kau slalu ingin denganku
Kulakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tau ku cinta kau


Noted : Rindu kat En.Tunang.... dah 2 minggu x jumpa.....:((





Thursday, May 26, 2011

WAWA Yang DiTinggal-Tinggalkan...

Now, kat umah saye ade haiwan peliharaan baru...WAWA namanya...

hyee...nama saya WAWA...

Since, abang saye dah berpindah ke KL, maka si WAWA ni jadi penghuni baru umah saya...

Sib baik ko x berak merata WAWA... kalau tak.. siap aku kerjakan...hihihi..

elehh...wat muka garang konon..padahal penakot sioott...

WAWA ni tersangatlah manja.. suka menyondol org..tido pon nak berhimpit-himpit ngan orang...


WAWA dulu ade adik...tapi adik dia dah mati..terjun bangunan..huhu...sadis kan...

Now, abah ambik alih tugas abang.. mandikan & bagi makan WAWA... saye suka urut2 WAWA...best.. bulu dia lembut jer...


mcm2 style tido dia...

WAWA... saya seekor Kucing yang PEMALAS LIPAS....




My Blended Orange Cake

Setelah hampir 2-3 xde bahan nak updates blog... finally....

Semalam, kite 1st time baking ok... takot gak kalau2 x jadi...sebab mak cakap nak wat kek ni xleh masuk walau sedikit pon air... tawakal jer... sebab senang bangat nak wat kek ni.... just blend semua bahan...:)

U ollls know what?? kek ai menjadi..suke giler ok... proud to be me...hihihi...

Cara2 nak buat kek ni senang jer....

bahan2 yang diperlukan...


Orange Sunkist 1 Biji
Minyak 1 Cawan (nak guna minyak masak pon boleh, tapi sy guna minyak jagung)
Gula 1 1/2 Cawan
Telur 3 Biji
Tepung Gandum 2 Cawan
Baking Powder 1 Sudu Kecil (diayak bersama tepung gandum)

1st.. potong buah orange, buang urat putih & biji, kemudian masukkan ke dalan blender.. blend bersama dengan minyak+gula & telur.


Tuang bahan yang diblend tadi ke dalam mangkuk & masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit yer puan2. Kacau sampai sebati.


Tuang adunan ke dalam loyang yang telah disapukan planta/marjerin.. supaya dia x melekat nanti..


bakar pada suhu 170C selama 40minit hingga 1 jam.




Dan Hasilnyaaaaa.....


Masa tengah masak dalam oven, dia punya aroma semerbak 1 rumah bau... hihihi..

Tukang taste makan cam biasa lah... mr. zainol... dia cakap x sedap.. tapi, habis satu piring...:p

Abah memang camtu... saja tau....:p


Korang try la buat... mudah & sedap.. modal pon x banyak...hehehe...

Selamat mencuba...:)


Note : Thanks for Lady Of Leisure & Simply Mama for the recipe...:)




Tuesday, May 24, 2011

SAYA SAYANG KAWAN2 SAYA !!!!!!



Nak tergelak tgk gambaq ni.... masa ni en.tunang call gtau diorang akan sampai lambat sikit.... ai dah cuak ok..... hihihihi....

Diorang ni la satu2nya classmate ai yang still keep in touch sampai sekarang..yang lain2 dah lost contact....



Thanks u ollss for coming...:)

 
Note : Xde bahan nak updates blog... so, layan la cite E-DAY yang tak sudah2 sampai lebam....hehehehe...:p



Friday, May 20, 2011

Saya Excident !!!!!

Eeeee... geramnyeeeee............

Tadi masa saya nak kuar lunch, saye excident... tapi, tak teruk pon.. jari terkehel sikit.. tapi, sakit x hilang lagi sampai sekarang...adoiiii...sakit !!!!!! huhuhuhuhu...:((

Si apek tu la.. masuk simpang menonong jer.. terus dia langgar tayar depan moto saya...
Tapi, alhamdulillah, saye x jatuh gedebuk... sib baik... apek tu mintak maaf.. sib baik dia mintak maaf & tanya saye ade luka kat mana2 tak.. huhu...

Camni la nasib penunggang motor... ape leh wat kan...huhuhu..

Pasni, kena lebih hati2.. tapi, kita hati2..org len x hati2..camner????


Thursday, May 19, 2011

Pemandangan Dari Opis Saye.....

Salam....

Hari ni sgt la boring..keje tu melambak..tapi, biasa la kan.. take 5.. kalau asyik mengadap keje jer..tepu otak ni....

Selalu.. kalau saya agak2 boring wat keje..saya akan keluar buka tingkap opis..ambik angin laut... saya ni kan pencinta laut.. ececece... tapi, sejak tsunami dulu.. saya dah x mandi laut..takot... just ambik2 angin jer...

pemandangan dari tingkap opis saye... opis saye dekat ngan Jetty nak  ke seberang Perai.. nampak Ferry tu...

Yang kaler kuning cam Zirafah tu... Penang Port...kat depan tu..bumbung biru adelah perhentian bas RapidPenang...:) 


ni plak pemandangan sebelah kanan opis saye... cantik kan awan tu !!!


kalau bukak tingkap opis ni... angin best jer.... tutup aircond pon xdak hal....:)

K dah... jom sambung wat kije...:)



Monday, May 16, 2011

AL-FATIHAH....

Salam...

Pagi yang cerah..tapi, hati x berapa nak best sebab semalam dikejutkan dengan berita pemergian MAMA.... bonda tercinta kak Anida & adik Ekah...

Seriously, saye mmg terkejut sgt bila dapat berita ni.. tapi, sebagai manusia...kita harus menerima ketentuan ALLAH...

Kak Nida, Ingatlah, ALLAH lebih sayangkan MAMA... org yang baik..mmg sangat cepat ALLAH ambik dia balik... banyak bersabar kak..

Untuk adik Ekah... sabar ya sayang... ingat !!! tikah masih ade Bapak, Kak Long, Abg OP, Sofia dan adik beradik yang lain....

Tabahkan hati yer....

Sampai ke saat ni saye macam percaya @ tidak jer yang arwah MAMA dah xde... MAMA seorang yang sangat baik & peramah... sangat senang bergaul ngan MAMA...

Sama2 kite sedekahkan Al-Fatihah buat arwah MAMA.. semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama orang2 yang beriman..Amin...

AL-FATIHAH....



My E-Day ~ Sesi Outdoor Bersama Encik Tunang ~

Lepas dah selesai semua... rombongan pon dah balik, baru lah en.tunang ai sampai...dtg bawak kawan ok... malu ke cik abg? hihihihi...

Kasi dia makan kenyang2 dulu... pastu mr. OP ajak wat outdoor skit...

For your information, my en.tunang SANGATLAH TIDAK BERGEMAR BERFOTOGEDIKSS... huhuhu... jenuh gak la ai pujuk rayu dia... & finally nak jugak dia... tu pon x banyak sgt... apa leh wat kan... terima jer en.tunang saye xsuka bergambar... ai ade tanya dia.. esok kawin camner..mesti nak ambik gambar byk2... dia cakap, kawin esok xpe.. sekali seumur idop.. sib baik dia cakap camtu.. kalau tak.. ai merajuk setahun ngan u ok !!! :p

Dah..cite byk2 pon x best... jom layan pic outdoor kitaorang !!!


Shoot sorang2 dulu....



tudia...cheq nganga...


Now, berdua plak.....

en.tunang malu2...

suka yang ni......

ececece...


& now, dengan peneman saya masa wat outdoor tu... 

Ijan* ME * Titin

suka yang ni...

ahahhaha....


Dah2..xleh tunjuk byk2..kang saye jadi riak...hehehehehe....

Thanks to titin & Ijan, sebab temankan saye wat outdoor shoot...:)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers