Monday, April 19, 2010

Aku Rajin Lagi...hehehe..!!!

Tadi jalan2 kat blog kak neena.. tgk dia ade n3 pasal dia wat masak lemak.. so, aku pon nak share ngan korang kat sini.. weekend baru ni aku pon masak gak.. hehehe..biasa la kan.. skrg kan aku dah rajin..hehehe.. kali ni masak x plan pon.. tgk apa yg ade kat dlm freeze tu..

nak tau aku masak ape? ha....



Ikan termenung a.k.a ikan kembung masak lemak cili api..

Sayur kacang panjang goreng belacan..
Aku kalau masak.. xde sayur mmg x sah..sayur tu wajib ade...

Pastu korang aku nak share something ngan korang ni... pelik tapi benar... aku x penah alami pon.. tapi, bagi korang xtau plak kan... korang tgk ni...
v
v
v
v
v
v
v
v
v



korang penah tgk x telur ade 2 mata cam kat atas ni... ???? bagi aku ni 1st time aku tengok... al-maklom la..baru nak berjinak2 masuk dapur... terkejut beruk gak aku masa ni..siap kelam kabut panggil mama aku mai dapur soh tgk.. bila mama aku dtg jer.. terus dia ckp.."ala biasa la.. telur gred A...mmg camtu" aku x paham.. & aku pon diam seribu bahasa.. hehehe...

Oleh kerana terlampau rajin.. sebelah petangnye..aku buat "Kuih Cara" plak...kuih org dulu2.. best la buat kuih ni.. aku suke...hehehe...



Ok lah korang,, actually aku byk keje gak ari ni... nak siapkan Sales report...hehehe...

Karang kite updates lagi k.. daa.....



9 comments:

  1. isk terliur bebenor tengok masak lomak cili api tu... slurpppp... tapi telur tu pelik kan, lady pun tak penah tgk seumur hidup, agaknya kalau telur tu menetas, anak ayam tu kembar agaknya kan hehehe

    ReplyDelete
  2. terliur ke lady...:)
    a'aa lady.. betul kan... x terpikir plak shu.. mesti kembar anak ayam tu..hehehe...

    ReplyDelete
  3. wa...ini leh di kategorikan sbg misteri nusantara nih...

    ReplyDelete
  4. hihihi... kebetulan pulak menu kite serupa yer.. isi jerk yg berlainan..

    pandai dah shu masak.. ok lar tuu tuk persediaan yg seterus nyer.. ;)

    so far neena sendiri tak penah terserempak ngan telor yg bermata dua begitu.. :D

    ReplyDelete
  5. lisa,
    mmg misteri nusantara kan..hehehe..

    neena,
    kan kita sehati sejiwa..hehehe..
    shu dah pandai dah masak skrg..bestnye...tapi cari mama gak..tanya itu tanya ni.. hehehe...

    ReplyDelete
  6. kueh cara tue mak akak suka buat..sedapkan...yummy..yummy...

    ReplyDelete
  7. kak yus,
    shu suka la wat kueh tu..sonok sgt... hehehe..

    ReplyDelete
  8. Bila la aku nk rajin camni...
    hehehe (^_^)

    ReplyDelete
  9. emy...
    rajin ke shu ni..besa2 jer..hehehe...

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers