Thursday, April 1, 2010

APRIL FOOL !!!!!!!!!!!!

Bila sebut tentang "APRIL FOOL".. teringat aku 1 kisah yg terjadi padaku di bangku sekolah.. time tu x silap aku form 4.. Aku terkena "APRIL FOOL" dengan classmate aku "MARIAM"... Cerita nya bermula begini.. semua pandang atas...nak mengimbau ni..hehehe....

Pada suatu pagi yg indah..seperti biasa kami semua dah masuk kelas... Datang kawan aku sorang ni kat aku... "Wei Pak non..(kami dulu x pggl nama sendiri..pggl nama bapak..hehehe..) Ustazah Zahidah panggil hang"... time tu x syak apa2 ni..al-maklomla.. time2 sekolah dulu otak beng skit.. mana nak ingt april fool bagai..

Aku pon tanya dia.."pasaipa ustazah zahidah pggl aku?? xtau la.. pi la wei..kang dia mengamok baru hang tau.." Ustazah Zahidah ni GURU DISPLIN kami time tu.. aku ngan rasa kecut perut ni pi la bilik guru jumpa dia.. sementara nak sampai tu..macam2 la aku dok baca lam ati ni... hahahaha... bukan apa.. dulu aku kat sekolah boleh dikira agak nakal jugak la.. selalu gak dtg lewat..hehehe.. sbb tu asyik dok rasa serba salah ja...:)

Sampai ja kat meja dia.."Ustazah panggik saya ka?..dengan mukanya yg bengis... hai..bila masa saya panggil kamu??... aku pon cakap..ooh...saya silap dengaq kot.. dengan pantas aku minta diri tuk balik ke kelas.. sampai jer dlm kelas depa semua pakat dok gelak kat aku... aku time tu hangat hati betul ngan mariam tu... rasa cam nk bagi siku mak esah ja kat dia...

Tapi, sekarang bila diingtkan balik.. dah x jadi geram..jadi lucu & kenangan manis plak...


(dari kiri- mariam & aku)

ha.. ni la org yg telah dipertanggunjawabkan untuk mengenakan "APRIL FOOL" kat aku suatu masa dahulu... sekarang dia pon dah kawin & nak masuk anak ke-2 dah.... rindunya time ni....


Semua tu akan kusimpan sebagai "KENANGAN YANG TERINDAH"...


7 comments:

  1. hahahaha...kesian....Lisa dulu teruk gak kena april fool..org duk sorok kunci kereta lisa siap keta parking tempat lain waktu pagi..dah nak balik tengok2 keta takde..cuak ..dah nangis baru member bg tau...april fool

    ReplyDelete
  2. hihihihi... kengkadang kenangan yg tak best tu leh jadik satu kenangan yg indah kan! :D

    ReplyDelete
  3. wakakakak.... lady tak penah kene lagi april fool..
    :D

    ReplyDelete
  4. lisa,
    kes lisa lagi dasyat.. mau kecut perut...ingt kete dah hilang kan...

    neena,
    betul, kadang2 yg x best tu la jadi kenangan yg terindah..kalau x dulu menyumpah jer sape yg wat tahana tu..

    lady,
    ooo... ketawakan shu erk... nanti shu wat april fool kat lady.. tunggu tahun depan lak..hehehehe..

    ReplyDelete
  5. ekekekekekek....USTAZAH ZAHIDAH.....aduiyaiiii garang tue.......takpa shUD kenangan sume tu.
    mariam anak dua?...fuhh advance dia.

    ReplyDelete
  6. kak nid's,
    betul.. kenangan semua tu... yup, mariam dah nak masuk anak 2 dah.. skrg dok pregnant 5 bln..:-)..

    ReplyDelete
  7. Hello Siti, nice blog you have and I enjoyed reading of your April fool experiences.
    I too love to play this tricks....just tipu a big one to a lot of my friends too yesterday.
    You have fun and keep a song in your heart, Lee.

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers