Wednesday, April 28, 2010

Penangan Qaseh & Guard Story..

Hye u olls...

Sejak 2-3 ari ni, wat keje ape pon semua nak cepat... tambah2 lagi bila dok kat opis ni... kejap2 tengok jam..kejap2 tgk jam.. cepat la kul 5.. nak balik berkepit ngan anak sedara baru aku Qaseh... mcm la baru sorang anak sedara aku.. padahal da 5 org.. hehehe...

Sekarang pon aku da jarang sms/call mymusang berjanggut.. kdg2 dia sms/call, aku x layan..hahaha.. ni semua Qaseh la punya pasal... sian Fairuz..hehehe..

Aku actually nak story kat korang ni.. masa aku tunggu kak ipar aku Fyda bersalin kat hospital aritu.. kebetulan anak jiran aku pon ade kat wad ICU hospital tu.. nak ler gi ziarah... tub tub kene marah ngan guard.. kuang ajo sungguh guard tu... actually nak kata salah aku mungkin la jugak... tapi mana la aku nak perasan signboard kat situ.. "IBU BAPA /PENJAGA SAHAJA DIBENARKAN MASUK".. sungguh aku x perasan langsung signboard tu... lagipon aku x sempat masuk pon lagi.. baru jer tolak pintu.. datang la sorang guard pompuan tu.. korang tau ape dia kata kat aku???

Layan perbualan aku ngan dia erk...

Guard pompuan x sedar diri >>>>> ni..ni..nak pi mana ni ??

Aku >>>>> nak tengok anak sepupu sakit...(auta mau lebih..)

Guard pompuan x sedar diri >>>>> ni...(sambil tangan menunding ke pintu).. x qeti baca ka?

Aku >>>>> ni kak... cantek bahasa...x qeti nak bagitau elok2 ka???

dia jeling kat aku... kuang ajo... aku kalau ikutkan hati ..mau aku tangankan jer pompuan tu... budi bahasa xdak langsung.... bila dtg time waktu melawat dah habis..dia mai la dok keliting depan labour room... dia kata apa tau.. "yg berkenaan ja boleh tunggu.. yg lain kena keluar yer".. aku jawab apa.. semua kat sini "berkenaan" yer kak... hehehe..padan muka dia...

sib baik kejap je lps tu anak sedara aku keluar... kalau x.... mau aku dok lalu depan dia..camdek skit.. mau aku bawa geng lagi.. baru hang tau....hahaha... ranggi tul aku kan... kalau aku pikir benda ni.. aku rasa cam nak pi hospital tu balik...aku nak bawa cili padi byk2.. tonyoh kat mulut dia.. geram sgt..eeeee.... x pon aku nak pi nyanyi kat depan dia lagu ni..



p/s: korang bayangkanlah yg dok nyanyi tu aku....hehehehe...

11 comments:

  1. sabo je la ngan mak guard tuuu...ckpla leklok kann..

    bestnye dpt ank sedara..tin pun tak sabo gak nii...

    ReplyDelete
  2. tin pon nak dpt anak sedara... wah... bile tu?

    ReplyDelete
  3. biasala guard mengalahkan polis trafik..gaji pun sikit jer tapi erk mengalahkan gaji tu sam ngan gaji polis..nak2 yang melayu..mmg x sedar diri la...ingat depa pakai uniform depa tu besar ke?

    ReplyDelete
  4. a'aa kan lisa... kdg2 melampau diorg ni..

    ReplyDelete
  5. sengal tul mak gad tu kalau ai pun bengang kot ye nak menegur pun berhemah lah skit kan...

    ReplyDelete
  6. wow....kalO saya time Tu...BUh PeneNdang jaa..wakakakkakaka lagik jahat kan saya...ahhahaha
    ala SyUD nie pun..dia nak STRAITLAA satg bos dia tak uPP gaji........ahahahahha

    kunuN dia KONSISTERn laa buat gheja tu..kaLo ngan org luaq pun cakap mcm tettttttttttttttt.tambahla ngan anak Laki dia...lagik laaa hampeh...uhuhuhuh

    awta tak tangkap gambaq dia.....

    ReplyDelete
  7. lady,
    betul tu..ntah ape2...eee..germnyer..

    kak nida,
    geram kan..x emboh den nak nangkap gambo dia.. wat menyemak camera shu jer.. virus tu...xmo..xmo..

    ReplyDelete
  8. kecoh taw mak guard tue..kasi letak kat basikal baru dia taw..dah jadi makguard basikal..hahahahaha..

    ReplyDelete
  9. BETUL TU KAK YUS... BODOS PUNYA MAK GUARD..HUH

    ReplyDelete
  10. woh! bagus.. memang patot pun shu sound dia balik camgitu.. kaalu kot yer pun nak bagi tahu.. ckp lah elok2 kan? kalau kite ckp balik ngan dia ngan cara kurang ajar.. tau lak dia marah kan? ish! memang bongok!

    ReplyDelete
  11. bagus kan kak neena... shu ni mmg mulut boley tahan gak..hahaha..

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers