Wednesday, October 5, 2011

DAPUR SHU SHINJU ~ Apam Pisang Mak Kite !!

Resepi dari Mak Kite... actually senang jer buat ni.. cam buat cekodok...:) Jom tengok bahan2nya..:)

BAHAN-BAHAN :

10 biji Pisang Emas
2 cawan Gula
4 cawan Tepung Gandum
1 sudu teh Soda Bikarbonat
1 cawan Santan (nak guna susu cair pon boleh)

CARA-CARANYA :

1. Lenyek pisang & gula sampai hancur.
2. Satukan soda bikarbonat & santan kemudian masukkan ke dalam adunan.
3. Masukkan tepung & gaul hingga sebati.
4. Kukus adunan selama 1 jam.
5. Siap.



Mudah kan... so, tunggu apa lagi.. cuba la... sedap hokey !!!! :)


SELAMAT MENCUBA !!!!! :)








En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

3 comments:

  1. best..dah lama tk makan apam pisang ni..

    ReplyDelete
  2. mak kite pun suka buat apam pisang...nanti kite nak buatkan tuk mak kite lak la...

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers