Sihat tak?? yang sihat tu alhamdulillah...yang tak sihat cepat2 gi jumpa doctor k...makan ubat...semoga cepat sembuh..:)
Nak kongsi resepi ni... weekend baru ni buat Puding Cream Caramel..resepi ambik dari Sis Neena...
Penah buat sekali raya tahun lepas... cik titin penah dah rasa puding caramel saya ni...:) tak caye tanya dia... kalau malu nak tanya cik titin...click SINI... ade entry pasal my puding cream caramel..:)
My Cream Caramel...:)
BAHAN A ~ Untuk Gula Hangus
110 gram gula pasir
300 ml air
Tuang gula ke dalam periuk..kacau selalu..jgn tinggal yer.. agak2 gula dah keperangan..masukkan air..kemudian kacau sehingga gula tu larut & sebati...kemudian tuang gula hangus kedalam loyang...
BAHAN B
100 gram gula pasir
250 gram air
1 tin susu cair
1 sudu besar Esen Vanilla
8 biji telor
Pukul telur & gula hingga sebati, kemudian masukkan susu cair, esen vanila & air. Kacau sebati..kemudian tuang pelahan2 adunan kedalam loyang yang berisi gula hangus tadi. Kukus adunan selama 20-25 minit. Lepas habis kukus, tunggu adunan sejuk seketika..kemudian masuk ke dalam peti sejuk.. bila sejuk baru best makan..:)
SELAMAT MENCUBA !!! :)
p/s : thanks kak neena for the gorjes recipe..:)
En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D
yummmmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy~~~
ReplyDeletevangga btol ngan adik ahkak ni... makin hari makin power memasak! ciri2 ISTERI GOJES! :)
nak nak nak
ReplyDelete