Friday, September 30, 2011

LUNCH KAMI HARINI !!!!!!!

Boss acu belanja Pizza Hut...



So, acu makan dengan mama qaseh....

sedapnyeeee....

Tq boss acu.....:)



p/s : entry pendek2 jer arini..... acu sibuk dok ngasuh aceh kat opis ni...hihihihihi..




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

TETAMU DI OFIS !!!!

Hari ni sampailah ke petang, saya ade tetamu kat office...

sape la agaknye erk???

Audit ke????

ohhh tidak.....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

TADAAAAAAAA..............


Aceh & Mama Aceh in da house !!!!!!!!!



p/s : hari ni saya tak sunyi kat opissss....:)

En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, September 28, 2011

WORDLESS WEDNESDAY ~ No Camera Pleaseeee !!!!

Sape ni??????


oooo..ini budah tecik ka !!!!

No camera pleaseeee !!!!



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, September 27, 2011

CEPAT LA PUKUL 5PM !!!!!!

Kami sanggup skip lunch hari ni sebab kami nak pulun makan nasi kat umah...sebab mak kami hari ni masak lauk feberet kami... ASAM PEDAS IKAN PARI dengan KACANG PANJANG GORENG BELACAN...

ohhhh...sangat heaven !!!! boleh pekena sampai 3 pinggan oooo....

nyumm..nyummmm....

sharp pukul 5.. wa cabottttttttttttttttt!!!!!!!!!!!



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Aishiteru

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

Gelisah sesaat saja tiada khabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan aa aa aa aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan aa aa ai aishiteru

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
Ku mohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo






En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, September 26, 2011

Mak Buyung Mengidam Nak Makan Chocolate Cake Saya...:)

Masa 1st time saya buat Chocolate Cake (CC) & publish kat FB, mak buyung ni terus teringin... dia cakap macam nak selinap masuk dalam computer nak terkam CC saya...hihihihi...

So, taknak menghampakan hati mak buyung ni.. saya pon buat la CC ni & jemput dia datang umah rasa...

Malam semalam mak buyung datang umah dengan encik suami & anakanda mereka yang mata boolat2 cam guli tu...:)

Alhamdulillah... dapat jugak saya lunaskan permintaan mak buyung ni...hihihihi...

Thanks kak Nida... sudi datang umah & rasa CC shud yang tak seberapa tu...:)

kakak sofia yg mata boolat tu...:)

tanya dia..sedap tak kek acu? dia jawap...TAK !!! :D

peace !!! :)

kakak sofia parking elok punya.....hihihihihi...

diorang rancak berbual...



aceh & sofia syiok layan maruku...:)

comel sgt dua2 org ni...!!!




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

My 2nd Chocolate Cake With Strawberry....

Weekend xde wat pape.. bahan2 masih ade kat dapur tu... so, saya dengan rajinnye buat chocolate cake tuk ke-2 kalinya...:)

Yang best.. 2nd trial is much better from the 1st one..(ahahaha..betol ke ayat saya ni..:p)

My Chocolate Cake with Strawberry...

kasi tayang lagi sekali...hihihi..

bab mendeko saya adalah FAILED !!


Rezeki yang lebih,adalah lebih afdhal dikongsi bersama...saya berkongsi dengan sapa erk??? will story about it after this !!!! :)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, September 23, 2011

Inginkan Percutian Terhebat !!! Bukan Ke Pulau Maldives.. Pulau Di Semenanjung Pon Dah Cukup Best Bagi Saya !!!!!!

Dalam banyak2 tempat kat dalam dunia ni...saya teringin sangat nak ke SABAH...

pic kredit to Amdan Martin..my engagement OP.. :)

lawak kan..banyak gi tempat yg best2 kat dunia ni... saya pilih SABAH jer.. nape erk? saya pon taktau.. dari dulu sampai sekarang saya teringin sangat nak ke sana... nak ke kaki Gunung Kinabalu...tapi, sampai sekarang belom tercapai lagi hajat tu... insyaAllah...jika diberi kesempatan, rezeki lebih & panjang umur..boleh la saya terjah kesana.. lagi pulak pulau2 kat sana cecantik kan !!! bawak mak+abah sekali...waaa...mesti syiok kan... :)

Gunung Kinabalu (thanks google)

Mabul Island (thanks google)


Sapi Island (thanks google)

Sipadan Island (thanks google)



Note : kalau tak saya dah jadi org sabah la 5 tahun dahulu...hihihi...:p





En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

MUTIARA KATA JUMAAT ~ PENGHULU SEGALA HARI

Peringatan untuk anda2 diluar sana & untuk DIRI SENDIRI juga.....


"Apa guna jadi lelaki KACAK,kalau baca Quran pun merangkak-rangkak.
Apa guna jadi perempuan CANTIK,kalau Pukul 12.00 tghari pun tak celik-celik.
Apa guna umur BESAR PANJANG,kalau Asas Fardhu Ain pun lintang pukang.
Apa guna Allah bagi HIDAYAH,kalau nak SOLAT pun sikit punya PAYAH.
Apa guna jadi MANUSIA,kalau umur Allah bagi kita SIA-SIA.
Apa guna HARTA MELIMPAH,kalau nak hulur kepada yg memerlukan pun SUSAH.
Apa guna pangkat BESAR,kubur dah dekat pun masih tak SEDAR."


"Imam Ali bin Abi Thalib (sa) berkata: Jika kamu jatuh miskin, maka
“Berniagalah dengan Allah”, yaitu dengan cara memperbanyak sedekah."


Renung-renungkan & marilah kita sama-sama beramal....:)

En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, September 22, 2011

DAPUR SHU SHINJU ~ Apom Gula Hangus

BAHAN-BAHAN :

2 1/2 Cawan Tepung Gandum
2 Sudu Teh Soda Powder
1 Cawan Susu Cair
1/2 Cawan Gula
2 Biji Telur

Bahan Untuk Gula Hangus:

1/2 Cawan Gula & 1 Cawan Air.

CARA-CARA :

1. Ayak tepung gandum bersama soda powder & ketepikan dahulu.
2. Pukul Gula & telur hingga kembang.
3. Masukkan susu cair.
4. Untuk membuat gula hangus, masak gula di atas dapur. Kacau selalu supaya gula tadi tak berketul. Apabila gula dah keperangan masukkan secawan air. Dan masukkan gula hangus tadi ke dalam adunan.
5. Kemudian masukkan tepung yang diayak tadi sedikit demi sedikit.
6. Sapu bekas adunan dengan butter supa adunan tak melekat bila dah masak nanti.
7. Kukus adunan selama 1 jam.
8. Siap untuk dihidang.





SELAMAT MENCUBA !!!!!!

 

En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

APOM GULA HANGUS ~ resepi turun temurun dari MAK kite !!!!

Semalam kite wat Apom Gula Hangus... resepi dari mak kite...

Dulu, mak kite nak ajar kite wat.. tapi, time tu kite takde hati langsung nak belajar memasak... now, dah terbuka pintu hati...bolehla belajar kan...hihihi..banyak lagi resepi yang mak kite nak ajar kite tau !!!!

Kalau korang nak resepi kena tanya kat mak kite la..hihihihi..(eh..tak baik kedekut ilmu)...

Nanti kite share camner nak buat Apom Gula Hangus ni erk...:)




sedapppppppppppppppp!!!!!!!!!!....hihihihihi...



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, September 21, 2011

WORDLESS WEDNESDAY ~ Merah itu Cinta....



CINTA la sangat !!!! :p


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers