Thursday, April 29, 2010

Weekend Vacation

X sabarnya nak tunggu this weekend.. coz aku, kak rita & kak Yan akan terbang ke Perlis utk 1 malam...Dah lama sangat aku x jejak kakiku ke Perlis Indera Kayangan tu..
Tadi, blogwalking kat blog Lady of Leisure. dia ade story pasal makanan kat warong Pokok Sawa... so, sampai jer Perlis aku da inform kak ita, luncheon kita adalah di Warong Pokok Sawa... hehehe.. walau apa pon yg terjadi...nak jugak :-)

This time aku gi luar pada Penang tanpa membawa parent aku.. sayang nak tinggal diorang utk 2 hari tu.. tp, xpe.. Adah bawa balik cenderahati dari sana yer.. mama ngan abah jgn nakal2 tau.. hehe..patut ka aku pesan camtu kat parent aku? hehehe..
bukan ape.. Adah nak bagi chance kat mama abah utk berdua2an.. berhoneymoon..hehehe...

Kalau gi perlis org mesti tanya.. nak gi Padang Besar or Wang Kelian x? Padang Besar/Wang Kelian tu leh dikatakan syurga membeli belah gak.. kalau ikutkan aku.. aku x suka gi shopping..tp, kejap2 tu boleh la.. xde la addict sgt kan (cam kak ita)..hehe..
semalam, ramai plak yg mengorder yg itu..yg ini.. sampai si kecik Farish tu pon nak nmengorder "Lorry besaq".. sakan jugak anak sedara aku ni.. Penang xde ke "lorry besaq" dia tu..
xpe.. dia nak la aku belikan something tuk dia kan.. xpe2.. acu belikan tuk ish yer...

Actually, tujuan aku yg 1st nak kesana sbb nak MAKAN-MAKAN jer..hehe.. aku nak makan pulut mangga (wajib..coz itu menu feberet aku), pulut ayam goreng.. harum manis dll..hai Siti Shuhadah.. makan jer ko ingt yer...peduli hape aku..hehe..

ha...ini la deligasi-deligasi penang yg akan ke perlis utk memancing undi..hahahaha...

So, korang ade nk pesan ape2 x? oo.. xde erk.. ok bagus...hehehe..


Wednesday, April 28, 2010

Penangan Qaseh & Guard Story..

Hye u olls...

Sejak 2-3 ari ni, wat keje ape pon semua nak cepat... tambah2 lagi bila dok kat opis ni... kejap2 tengok jam..kejap2 tgk jam.. cepat la kul 5.. nak balik berkepit ngan anak sedara baru aku Qaseh... mcm la baru sorang anak sedara aku.. padahal da 5 org.. hehehe...

Sekarang pon aku da jarang sms/call mymusang berjanggut.. kdg2 dia sms/call, aku x layan..hahaha.. ni semua Qaseh la punya pasal... sian Fairuz..hehehe..

Aku actually nak story kat korang ni.. masa aku tunggu kak ipar aku Fyda bersalin kat hospital aritu.. kebetulan anak jiran aku pon ade kat wad ICU hospital tu.. nak ler gi ziarah... tub tub kene marah ngan guard.. kuang ajo sungguh guard tu... actually nak kata salah aku mungkin la jugak... tapi mana la aku nak perasan signboard kat situ.. "IBU BAPA /PENJAGA SAHAJA DIBENARKAN MASUK".. sungguh aku x perasan langsung signboard tu... lagipon aku x sempat masuk pon lagi.. baru jer tolak pintu.. datang la sorang guard pompuan tu.. korang tau ape dia kata kat aku???

Layan perbualan aku ngan dia erk...

Guard pompuan x sedar diri >>>>> ni..ni..nak pi mana ni ??

Aku >>>>> nak tengok anak sepupu sakit...(auta mau lebih..)

Guard pompuan x sedar diri >>>>> ni...(sambil tangan menunding ke pintu).. x qeti baca ka?

Aku >>>>> ni kak... cantek bahasa...x qeti nak bagitau elok2 ka???

dia jeling kat aku... kuang ajo... aku kalau ikutkan hati ..mau aku tangankan jer pompuan tu... budi bahasa xdak langsung.... bila dtg time waktu melawat dah habis..dia mai la dok keliting depan labour room... dia kata apa tau.. "yg berkenaan ja boleh tunggu.. yg lain kena keluar yer".. aku jawab apa.. semua kat sini "berkenaan" yer kak... hehehe..padan muka dia...

sib baik kejap je lps tu anak sedara aku keluar... kalau x.... mau aku dok lalu depan dia..camdek skit.. mau aku bawa geng lagi.. baru hang tau....hahaha... ranggi tul aku kan... kalau aku pikir benda ni.. aku rasa cam nak pi hospital tu balik...aku nak bawa cili padi byk2.. tonyoh kat mulut dia.. geram sgt..eeeee.... x pon aku nak pi nyanyi kat depan dia lagu ni..



p/s: korang bayangkanlah yg dok nyanyi tu aku....hehehehe...

Monday, April 26, 2010

QASEH HURIN INTISYAR

DENGAN INI... MEMPERKENALKAN......

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v





QASEH HURIN INTISYAR BT MUHAMMAD ZAID



p/s : Finally... dah comfirm pon nama dia..yeay...hehehe....


NewBorn...It's a GIRL....

Pada 23 April 2010 jam 6.07 p.m...aku dengan rasminya dapat sorang lagi anak sedara yg sgt comel....


nama x dpt di confirmkan lg.. dalam perbincangan... so kitaorang pggl dia "ADIK" dulu...

Korang!!! comel kan..hehehe.. aku sampai x lena tidor...asyik teringatkan dia jer.. makna kata..tiap2 hari la aku berulang ke umah mentua abg aku ni... sib baik xjauh sgt... tuk ADIK.. maksu sanggup wat ape jer..hehehe... ayat power tu...


Pada hari tu.. ADIK adalah baby yg paling besar seberat 3.93kgs...



Ape nama yg best sekali utk adik erk... sedang berfikir...



Abg Long x putus-putus dok kiss adik dia... sebelom adik dtg.. dok ckp nak pukul..nak pukul..

Nanti aku updates lagi k.. kasi nama utk ADIK...cian dia dah 4hari lahir nama pon xde lg.. actually bukan xde pon.. byk sangat pilihan... papa dia cakap..hari ni confirm ada nama punya..hehehe...

Friday, April 23, 2010

Semoga Selamat Semuanya...




Pagi tadi kak ipar aku, Fyda dah mula sakit2 perut dia... Kalau nak diikutkan mmg due date dia arini 23 April.. So now, fyda dah masuk labour room...

Korang doakan fyda selamat melahirkan yer.... aku dah x sabar sgt nk tgk anak sedara baru aku ni... masa scan dulu, doc x nampak baby boy or gurl.. tapi, banyak yg cakap kali ni baby gurl..

Abg aku pagi tadi excited giler... cam nak dpt 1st baby plak... senyum sampai ke telinga..hehe...
sonok sgt la tu... yer papa...!!! & abg aku dah jadi cam "ARBAI BUJANG KEMBALI"... hehe...

Farish plak.. sekarang makin nakal.. dia tau dia akan dpt adik.. so, dia rasa tergugat.. pernah sekali aku cakap kat dia..

aku>>> nanti baby dah keluaq..Ish sayang baby tau..
Ish>>> xmau.. baby keluaq ish nak pukul dia...

Tgk..kejelesan dia.... And now, Ish dah stay ngan kami 3 beranak.. sampai mama dia habis pantang...

Maktok & TokAyah dia plak nmpk cam teruja sgt..nak dpt cucu yg ke-5.. TokAyah dia tingin cucu pompuan.. aku mmg dah agak..dia nak cucu pompuan sebab masa gi melawat sofia anak kak nida aritu..riak muka dia aku dah tau.. dia mmg tingin cucu pompuan... xpa abah..kita doakan fyda selamat melahirkan... baby boy or gurl.. itu x kisah..janji semua selamat..

Korang semua..doakan yg terbaik k... nanti aku upload pic anak sedara aku yg ke-5 ni...:)

p/s : ade la Hamba Allah tu.. muka xtau malu...curi2 masuk blog aku... nak jugak ambik tau hal aku.. ape kes????


Thursday, April 22, 2010

So sick with the girl next door !!!!

"So sick with the girl next door....."

Actually..aku lagi sick tgk ko.. drpd aku semangat mai keja..tgk muka ko aku xdak mood teruz...

Dah tua bangka..tapi perangai lebih terok dr budak umur 6tahun.. Ada otak tp, xdak akai...

Jangan nak kacau aku yer.. aku x kacau hang pon... & one more thing aku x takut la klu hang nak bawa geng !!!! Ade ku kesah????


Watch out k !!!!!!!


Wednesday, April 21, 2010

Mari Mari Wat TAG...

Ari ni nak layan TAG jap... keja semua dah siap.. lega rasa.. cuma yg x settle lagi nak failing plak... aduyai... benda yg paling aku x suka wat ialah failing....heeeee... sapa2 yg rajin tu meh aku nak upah korang tolong failingkan jer... 1 fail RM1... boleh camtu???? kalau berminat contact aku pls!!!!!!!

Jom layan TAG ni.....



Bagitahu siapa dan link blog pemberi award ni.

Tag ni datangnye dari Purplelicious-Love@kakYus .. actually aku cam familiar je ngan kak yus... upa2nyer kak yus org kota kuala muda.. myb terselisih bahu kot..sbb aku rajin gi sana.. selalu kalau weekend sabtu @ ahad kami 1 family suka gi lunch kat sana.. sbb kat sana ikan fresh2.. pekena gulai(org utaqa sebut gulai yer) @ kari mcm2 ikan.. best ooo.. satu lagi yg aku suka bila time kita nak beli ikan or whatsover hidupan laut kat sana.. kita kene bisik ngan penjual tu.. org lain xkan tau berapa harga yg kita letak selain penjual tu...kalau price yg kita bisik tu penjual tu bekenan.. so, kita la pembelinya... cam best kan..!!! hehe.. abg aku mmg teror bab2 bisik tu.. tup2 tgk dia yg menang..hahaha...

Tudia aihh.. pjg bebenor aku story pasal kak yus & kampongnyer (promote nampak).. hehehe....

FIVE name that people call you

~ Adah (Panggilan manja family aku..)
~ Siti (aku start keje..member2 opis byk yg panggil nama ni..)
~ Paknon (time sekolah dulu.. start salah seorang ustaz(ustaz md. rodzi) panggil aku pakai nama bapak..terus melekat sampai la..
~ Shu (member adamaya..ehh..silap.. alamaya)..hehehe...
~ Siti Shuhadah (ha..ni scary sikit..bila mama aku angin ngan aku..dia akan panggil nama penuh...hahaha..siap la kau Siti Shuhadah)...huhuhu...

FIVE important dates in my Life

11 November - my birthday(catit yer..)
26 June - My mama birthday
06 October - My Abah birthday
07 August 2008 - ?????
20 February - Birthday MyMusang Berjanggut..hehe..

FIVE things that you done yesterday

-Aku siapkan Sales Report yg memeningkan kepalaku.
-Aku kena tolak keta abah yg xleh start..fuhh..penat beb..mau tercabut segala urat..
-Dinner ngan Family..makan Nasi Ayam Hailam.. Sedap...
-Bancuh susu tuk Farish.. sebab mama dia dah x larat nak wat.. tunggu ari jer nak meletop..hehe..
-Iron baju tuk 5 hari nak pakai dtg ofis.

FIVE favourite movies

-Avatar
-How to Train Your Dragon
-Alice in wonderlands
-Adnan Sempit
-Clash of The Titan

Ini yg top 5..actually byk lagi yg favourite ni...

FIVE favourite hobbies

-Karaoke
-men bowling
-blogging
-nonton wayang
-travelling

FIVE favourite places for vacation

-Pulau Perhentian (pantai yg sgt cantik & tenang)
-Pulau Redang (pantai yg sgt cantik & tenang)
-Pulau Tioman (pantai yg sgt cantik & tenang)
-Cameron Highland (sejuk & romantik jer rasa bila de kat sana..& one more thing..bila ade sana terus teringat cite AZURA... knp aku pon xtau.. & last..byk kenangan kat sana..)
-Genting Highland (sejuk sgt..suke..)

FIVE reasons you answers the survey

-Suka ngan TAG
-Terharu sbb ade gak org yg nak TAG aku
-Sayang kat org yg TAG aku..walaupon x penah jumpa.. x nak hampakan kak Yus yg susah2 mengeTAG aku.
-Tgh malas nak wat Failing kat opis ni.. so..mengeTAG la..
- ape lagi erkk...pendek kata aku SUKA lah....

FIVE persons to tag

-aRnida OtHmaN
-
Ms.TiTin
-
Lady
-
ZIE FAUZI
-
Dena Awanis

Siap suda... Yang kene TAG tu.. sila buat yer... hehehe....

Thanks Kak Yus... TAG shu..jgn lupa..nanti kita dating2 yer..:-)



Monday, April 19, 2010

Aku Rajin Lagi...hehehe..!!!

Tadi jalan2 kat blog kak neena.. tgk dia ade n3 pasal dia wat masak lemak.. so, aku pon nak share ngan korang kat sini.. weekend baru ni aku pon masak gak.. hehehe..biasa la kan.. skrg kan aku dah rajin..hehehe.. kali ni masak x plan pon.. tgk apa yg ade kat dlm freeze tu..

nak tau aku masak ape? ha....



Ikan termenung a.k.a ikan kembung masak lemak cili api..

Sayur kacang panjang goreng belacan..
Aku kalau masak.. xde sayur mmg x sah..sayur tu wajib ade...

Pastu korang aku nak share something ngan korang ni... pelik tapi benar... aku x penah alami pon.. tapi, bagi korang xtau plak kan... korang tgk ni...
v
v
v
v
v
v
v
v
v



korang penah tgk x telur ade 2 mata cam kat atas ni... ???? bagi aku ni 1st time aku tengok... al-maklom la..baru nak berjinak2 masuk dapur... terkejut beruk gak aku masa ni..siap kelam kabut panggil mama aku mai dapur soh tgk.. bila mama aku dtg jer.. terus dia ckp.."ala biasa la.. telur gred A...mmg camtu" aku x paham.. & aku pon diam seribu bahasa.. hehehe...

Oleh kerana terlampau rajin.. sebelah petangnye..aku buat "Kuih Cara" plak...kuih org dulu2.. best la buat kuih ni.. aku suke...hehehe...



Ok lah korang,, actually aku byk keje gak ari ni... nak siapkan Sales report...hehehe...

Karang kite updates lagi k.. daa.....



Thursday, April 15, 2010

Get Well Soon Zahra Sofia

Salam....

Semalam kul 2.02a.m... aku dpt 1 SMS dari kak aRnida OtHmaN ...
Anaknye Zahra Sofia dimasukkan ke KPJ hospital...sakit ape aku x pasti sbb aku try call her so many time.. x dpt... tapi yg aku tau Sofia demam campak....

So, kite2 semua kat sini doakan semoga Sofia cepat sembuh k...


Sofia.. auntie shud RINDU sgt kat SOFIA....:(
cepat sembuh k....

Tuesday, April 13, 2010

APRIL GIVEAWAY BY ZIE FAUZI...


Giveaway ni aku ambik sendiri dekat tuan tanah....
Hadiah dia misteri... aku suka misteri2 nih...hehehe...
Korang rasa nak join.... jom la... :-)

jgn lupa AKU sebagai referrer ANDA... :))

SYARAT-SYARAT
Follow blog TERATAK KASIH ZIE FAUZI ni untuk mengetahui sebarang updated2 terbaru tentang giveaway ni.
Tulis entry paling2 simple yang pernah anda buat dan nyatakan darimana anda tahu mengenai giveaway ni.
Akhir sekali,tinggalkan

jejak anda (link url entry)
nama follower anda (kadang2 nama bahagian komen dan follower berbeza)
email (utk den hubungi sekiranya menang)...
Semua maklumat diatas tinggal di entry giveaway ni saja tau.. kalau tinggal di lain2 entry@shoutmix tidak akan dilayan..

ITU SAHAJA!!!!

TAG Dari TITIN..

Hye all,


Aku nak settlekan TAG yang telah diberikan padaku dr TITIN cantek...:-)

So, korang layan jer k....

DIRECTION:
- BOLD the statements that ARE true to you.
- ITALICIZE the statements that you WISH were true.
- Leave the fibs alone.
- Then, tag 6 people to do the same test.

170cm tall.
•I don’t know what I want at the moment.
•I’m not happy.
•I hate my friends.
•I hate my life.
•I hate my grades.
I can drive.
•I’m bored of driving.
•I love dancing.
•I go clubbing every week.
Shopping is bullshit.
•I have a tattoo of a star.
•I got my navel pierced.
•I have friends that take drugs.
•90% of my friends smoke.
•I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.
•I’m studying Fashion.
•I have a business running.
•I hate cartoons.
I hate someone.
•I have 10 Lollipops handbags.
•I buy CLEO every month.
My parents don’t know about my blog.
•I have an iPod.
•I don’t have faith in the current “one”.
My school mates know about my FB.
•I wanted to be a fashion designer.
•I love rock emo bands.
I hate it when people cancel last minute meet ups.
My parents have faith in me.
I’ve bought shoes this month.
•A blogger bitched about me before.
•I hate sports.
•I heart Italian food.
•I hate meeting new people.
•I hate nail polish.
•The mother bear gives me hugs.
People should start appreciating me.
•High school was the worst time of my life.
•I have red hair. :P
•One Utama is my second home.
•I’m a guy.
•I’m scared of my Biology result exam which I’m going to face someday tomorrow.
•I hate vacations.
•We’ll last
I believe in long distance relationships.
•I’m going to get high and smoke weed one day soon.
•I’ve robbed an old lady.
I’m starting to like applying make-up.
•I was a tomboy.
•At times I think I still am a tomboy.
•I love bitching about people behind their backs
I still have a best friend.
I have a cat. (tapi, dah meninggal..huhu..)
•I hate surprise parties.
•I hate planning parties.
•I’m hot
•I’m a sinner.
•I’ve got a DS light.
•I have a Wii.
•I cant live without music.
Video games are a waste of time.
•I miss the father bear.
I love being in love.
I know how to cook. (baru jer)
•Boys are assholes.
I hate Math.
I’m happy with what I have.
I love horror films.
•I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
My old friends keep in touch with me.
•I don’t read newspapers.
•The news is such a waste of time.
•Blogging is a waste of time.
•I hate animals.
I can’t live without make-up
•I curse like a pirate.
I’m happy with my 11 year old car. (cam tau jer..)
•I hate people that are smart.
I love Orange juice.
•I can’t drink for nuts.
•I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
I’ve got a new phone.
I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.
I love swimming.
•I haven’t worked out since March.
I think I’m fat
I love my friends and family (so much...muahhhzzz..muahhzz..)

ok, sekarang sy nak kasi kawan2 saye buat ini TAG....

1) aRnida OtHmaN
2) NeenaAnuar
3) Purplelicious-Love
4) SURIA AMANDA
5) Erynn (jgn mara aa.. sy tau anda x suka diTAG..hehehe..)
6) Lady Of Leisure

Jumpa lagi... Daaa...

Monday, April 12, 2010

Aku Suda Rajin... :-)

Salam... hye semua.. sihat kot no..

Sabtu baru ni.., entah kenapa mood rajin aku dtg... mama ngan abah pon cam pelik tgk aku tetiba rajin... hahaha.. lawak kan.. bila dah rajin tu mula la aku nak mengemas la.. memasak la..
Kebetulan, mama teringat nak makan bihun goreng.. soh abah pi market beli apa yg patut.. aku dengan volunteernya nak wat bihun goreng tu.. mcm teror jer... tapi seingat aku, aku penah sekali wat aritu.. masa raya tahun lepas.. time tu Fairuz dtg beraya umah..hehehe... masuk ni kali ke-2 la aku nak wat... tp, aku cam x konfiden jer nak wat.. takut x sedap ke..@ pas makan sakit perut ke..hehehe.. takut gak..


bihun goreng cik siti...

Finally, bihun goreng aku jadi jugak...bagi mama ngan abah rasa ... diorang cakap cukup rasa dah.... (tp, mmg aku letak MAGGI cukup rasa pon..hehe..)... cuma abah aku ckp pedas sikit jer...overall ok.. pass...

Mama aku ok jer x banyak komplen.. abah aku tu jer... buat pi la camner pon.. mesti nak komplen gak.. tp, xpe.. komen yg membina... hahaha...

X dinafikan.. lately ni aku mmg suka memasak.. kenapa aku xtau... rasa seronok plak bila memasak ni.. tambah plak ape yg kita masak tu dpt pujian kan... dulu nak masuk dapur bukan main liat.. nak tolong mama aku kat dapur pon pikiaq 10kali..hehehe.. tapi sekarang tidak lagi....Tapi aku ade kemusykilan skit kat sini... bila aku masak.. aku x excited plak nak makan apa yg aku masak tu.. kdg2 aku x sentuh langsung sampai ke sudah...


menikmati bihun goreng cik siti with tea'o panas sambil menonton konsert AF8

Lepas ni nak pikiaq menu apa plak utk ujung minggu nih...

p/s - 2 minggu lepas aku buat laksa Penang...sedap oooo...hehehe...

Friday, April 9, 2010

DIET....

Salam... hye..

Ape pendapat korang kalau aku start diet dr sekarang !!!!
Nanti dah nak dekat majlis nikah x sempat plak aku nak turunkan berat badan aku yang dah terlebih suda nih....

Tapi, ade orang tu x kasi aku diet... dia ckp aku dah sangat cantik dah camni...boleh caye ke??..

huh.. lagi la membuatkan aku susah nk diet..huhuhu....

Comment or pendapat pls !!!!!

Thursday, April 8, 2010

SAPE KAT SINI SUKA MAKAN JERUK???

Salam.. hye semua...

Ari ni aku half-day lagi... yeay...nak gi mana plak ari ni erk??

Actually aku nak cite kat korang ni.. semalam aku gi PASAR CHOWRASTA.. gi borong jeruk buah.. Penang kan terkenal ngan jeruk buahnyer yg sgt sedap... sedap ke??? sape kat sini suka makan jeruk? Aku ni mmg penggemar jeruk yg setia.. tp, x bagus la makan selalu... x baik tuk kesihatan...

Since, abg aku nak balik kampung wife dia kat Kuantan pagi ni, dia suruh aku belikan jeruk.. buah tgn utk mentua dia..sebab office aku dekat ngan PASAR CHOWRASTA tuh...

Nak dijadikan cerita.. boss aku pon pesan sekali tuk bagi pada our HQ staff kat Port Klang sane.. lagi banyak la aku borong.. sib baik aku naik keta.. kalau aku naik motor.. x ke senget moto nanti..hehehe....



Kejap tadi aku dah bedak2kan & terus courier kat diorang..

Harap2 diorang suke buah tgn dr Penang... :-)

p/s: Makan jeruk byk sgt semalam sampai sakit perut pagi ni..hehehe....

Wednesday, April 7, 2010

BIRTHDAY MAK BUYUNG....


Hye...

Esok (8 April) birthday kakak ipar no.3 aku yang ke-24.. oppss.. kakak? cam x kene jer.. kakak ipar muda pada adik ipar.. tapi, dah dia kawin ngan abg aku.. mestila kena panggil kakak kan... tapi aku ketegaq.. xmo panggil kakak... hehehe.. aku panggil nama ja (Fyda).. dia x kisah.. lagipon dalam 3 org kakak ipar aku.. dia yg paling ngam ngan aku.. myb sbb umur lbh kurang jer kan... aku boleh kongsi mcm2 cerita ngan dia.. kemana acara yg aku pi..aku mesti bawa dia.. sbb aku selesa berjalan ngan dia... :-) Kalau "suami dia" a.k.a "abg aku" keje shift malam..aku la peneman malam dia.. & kalau kami bersembang.. sampai pagi x tido beb.. ape benda yg kami dok bercerita pon xtau..hehehehe..

Oleh kerana kakak ipar aku tu sedang sarat mengandung & sedang menghitung hari ja.. so, aku bagi hadiah & wish birthday dia in advance... takut plak kang terberanak.. x sempat nak merasa hadiah yg aku kasi dia ni... sbb dok berpantang kan... tapi mama aku ckp org berpantang blh makan coklat.. betul ke?

And FYI aku akan dapat anak sedara yg ke-5 bila2 masa jer dari sekarang... wah.. teruja sgt... sejak kakak ipar aku 7 bulan pregnant..aku plak yg x sabar nak tunggu dia deliver... terlebih sudah..hehehe...

p/s : dengarnyer anak sedara aku tu "it's a girl girl".. besh..besh...

Tuesday, April 6, 2010

MY FAVOURITE SHOES...

Salam... hye semua.. arini mood dah ok.. xde malas2 lagi..
Sekarang aku nak wat TAG yg telah DIPERTANGGUNGJAWABKAN utk aku MELAKSANAKANNYER.. ha.. mau terbelit lidah nak baca ni... :)

TAG ni dtgnyer dari Lady of Leisure , NeenaAnuar , Kaka Nida & Erynn .. Thanks erk semua.. ingt gak korang kat aku ni....

Bercakap pasal kasut ni, aku ni mmg penggemar & pengumpul kasut yg TEGAR.. aku ni x suka shopping.. serius.. mmg x suka..kalau nak ajak aku shopping baju ka seluaq ka or whatsoever.. nk pusing 1 mall..adoi... jgn la ajak aku.. x suke..xsuke..kalau betul2 perlukan sesuatu benda tu..aku akan terus beli.. takde la nak pusing2 dulu... mmg x suke..kdg2 aku kena temankan kak ipar aku shopping.. nak tolak ajakan dia..kang sentap plak.. dengan rasa x ikhlasnya..kena ikut gak.. time tu.. aduyai.. mmg boring giler.. aku pon x tau knp aku x suka shopping... tp, klu bab kasut.. anytime jom.. tp, kasut jer.. lain xnak.. tiap2 bulan mesti almari kasut aku tu bertambah2 kasutnyer...

So utk kali ni.. aku dah pilih yg mana 1 kasut fav aku..hehehe...

Yang pertama....


Kasut ni mmg aku dok pelasak pakai ke office..sbbnye aku x leh pakai heels.. sbb aku nak kena panjat feri.. kejar feri.. memerlukan aku utk berjalan agak laju.. so, heels semua kena dok senyap2 dlm almari.. sgt selesa kasut ni... from Crocodile & harga dia x mahal.. RM59.90 jer..

Yang Kedua...

Kasut ni plak aku pakai bila aku nak gi kenduri ke or majlis2 formal.. ceewah... sgt selesa.. aku suka kasut ni sbb bahagian depan tu ala2 kasut cindarella..ade kristal & jernih cam kasut kaca plak..hehehe.. kasut ni aku beli harga dia RM99.90,, from VINCCI.. :-)



Yang ni plak..kasut yg agak latest aku beli.. kasut ni mmg sedap giler pakai... lembut jer... sesetengah kasut bila 1st time pakai mesti kaki sakit kan.. tp, kasut ni x plak..:-).. yg ni plak dr CARLO RINO.. harga dia pon murah RM89.90 jer...

p/s: kalau nampak kasut tu agak besar..pedulikan jer.. sbb mmg kaki aku besar.. klu sape2 berhajat nak bagi present kasut kat aku.. size nyer 8 or 9 yer.. hehehe...


OK, now aku nak pass kat sesiapa yg belom dpt TAG ni...

Monday, April 5, 2010

JUST UPDATED...

Actually byk cite nak story kat korang ni.. tapi, ari ni aku cam malas nak mengarang la..huhuhu..

Tunggu jap erk... :-)

Will be back after this..hehehehe...

Thursday, April 1, 2010

APRIL FOOL !!!!!!!!!!!!

Bila sebut tentang "APRIL FOOL".. teringat aku 1 kisah yg terjadi padaku di bangku sekolah.. time tu x silap aku form 4.. Aku terkena "APRIL FOOL" dengan classmate aku "MARIAM"... Cerita nya bermula begini.. semua pandang atas...nak mengimbau ni..hehehe....

Pada suatu pagi yg indah..seperti biasa kami semua dah masuk kelas... Datang kawan aku sorang ni kat aku... "Wei Pak non..(kami dulu x pggl nama sendiri..pggl nama bapak..hehehe..) Ustazah Zahidah panggil hang"... time tu x syak apa2 ni..al-maklomla.. time2 sekolah dulu otak beng skit.. mana nak ingt april fool bagai..

Aku pon tanya dia.."pasaipa ustazah zahidah pggl aku?? xtau la.. pi la wei..kang dia mengamok baru hang tau.." Ustazah Zahidah ni GURU DISPLIN kami time tu.. aku ngan rasa kecut perut ni pi la bilik guru jumpa dia.. sementara nak sampai tu..macam2 la aku dok baca lam ati ni... hahahaha... bukan apa.. dulu aku kat sekolah boleh dikira agak nakal jugak la.. selalu gak dtg lewat..hehehe.. sbb tu asyik dok rasa serba salah ja...:)

Sampai ja kat meja dia.."Ustazah panggik saya ka?..dengan mukanya yg bengis... hai..bila masa saya panggil kamu??... aku pon cakap..ooh...saya silap dengaq kot.. dengan pantas aku minta diri tuk balik ke kelas.. sampai jer dlm kelas depa semua pakat dok gelak kat aku... aku time tu hangat hati betul ngan mariam tu... rasa cam nk bagi siku mak esah ja kat dia...

Tapi, sekarang bila diingtkan balik.. dah x jadi geram..jadi lucu & kenangan manis plak...


(dari kiri- mariam & aku)

ha.. ni la org yg telah dipertanggunjawabkan untuk mengenakan "APRIL FOOL" kat aku suatu masa dahulu... sekarang dia pon dah kawin & nak masuk anak ke-2 dah.... rindunya time ni....


Semua tu akan kusimpan sebagai "KENANGAN YANG TERINDAH"...


AKHIRNYA..!!!!!!!!!!!!


Akhirnya terlunas juga hasrat hati nk tgk "ALICE IN WONDERLAND"....
Ermm..cite dia ok la... aku bagi 4 bintang setengah... x boring..
Tp, yg aku geram ni.. ade la hamba Allah ni..masuk panggung x reti nak dok diam.. bercakap jer ngan couple dia... bingit jer rasa... org nak tgk muvie..dia dok sembang.. dah la suara kuat.. eee... tension gak aku.. sekali aku x tahan... aku berdehemm..dia diam..kejap dia sambung balik.. aduyai....klu aku sound terus.. tah ape2 plk jadinye nanti.. sib baik x ramai sgt org dlm panggung tu.. last2..kami ubah seat... aman dunia...

Habis je tgk wyg, perut dah berTWIST.. jom isik perut... nak makan ape erk.. KFC & MC.D dah selalu.. jom mkn THE CHICKEN RICE SHOP plak... aku lapaq tergedik2 dah ni..hahaha... si Fairuz leh thn lg.. lgpn dia x berapa lalu makan sbb mulut sakit.. so kami order 1 set jer.. share sorang skit..wah.. cam romantik gitu.. cuma xde candle light je..hahaha... (tu en.fairuz yg ckp yerk)...

makan dah separuh baru teringat nak capture... ok la tu..

Nasi Ayam dia pon boley la.... xde la sedap mana sgt... sedap lg aku buat sendiri..hehehe....

Tpkan u ollss.. kali ni aku gi date ngan en.fairuz best sgt.. xtau plk nape.. cam berbunga2 jer rasa.. byk plak benda yg kami bualkan...sedaq2 dah dekat kul 10...

This weekend nak gi tgk wyg lg.. cite ape?


best tau cite ni... jom pi tgk nak???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers