Monday, August 30, 2010

Nak Jugak Si Anak Dara ni...

Last week, aku temankan kak ipar aku bawa anak dia si Tasya "Aluuunnn" gi wat rambut... X agak2 tau si anak dara tu.... nak jugak berTreatment bagai... mengalahkan Acu dia....

Aku tgk anak sedara aku sorang ni.... dah terikut2 perangai ibu dia....kaki melaram... ni baru 6 tahun... esok2 ni xtau la camner...

Daripada yg macam ni........

v

v

v

v

v

v

210520101318

terus transform ke cam gini.....

v

v

v

v

v

v

v

P8280054

P8280053

P8280055

Dalam dok tgh posing-mosing boleh soh break jap..ingtkan nak gi minum ke makan ke ape... upanye gi masuk bilik touch up... ish..ish..ish...ape yg dia touch upkan tu x tau la...Aku layan jer anak dara ni nak posing.... mmg dah sah2 si anak dara ni giler posing.... geleng pala baba dia....

Note : Acu dia nak jugak transform rambut ni... bergantung pada budjet raya tahun ni..... Acu dia bekenan nak wat rambut cam sis neena kite... :)


Saturday, August 28, 2010

Kenapa ALLAH Temukan Kita Dengan Org Yg Salah

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat
KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa
ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi
MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa
CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita
LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai kawan2 yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

P6060793

Note: Jodoh abangku kuat ngan isterinya sekarang.. setelah hampir terputus ditgh jalan dlm tempoh pertunangan mereka.... Now, diorang bahagia sgt... Jeles plak aku tgk !!! hehehe...


Thursday, August 26, 2010

Cantik Tak?

Wah.... tajuk cam cite kat Astro Ria kan !!! bersama Eric Leong tu....:-)


Cantik x layout baru saye???? LAYOUT PON NAK RAYA GAK..bersesuaian ngan warna hijau kan....


K lah.. saye nak gi memasak tuk sahur esok... nak masak esok pagi takut x terbangun plak saye...hehehe...


K lah.... Salam... Daaaa.....



Pesanan Untuk Orang Cantik..

Setiap orang adalah unik. Setiap orang ada kelebihan dan kekekurangannya yang tertentu. Tidak ada manusia yang sempurna kecuali Rasululluh s.a.w kerana baginda telah ditentukan maksum.

Selebihnya tidak terkecualai daripada sifat lemah, buruk, hina, sakit dan bermacam-macam perkara lagi. Anda tidak perlu berasa susah hati lantaran gemuk, tidak menarik, terlalu rendah malah cacat.

Biar bagaimana keadaan anda, anda tetap unik dan tanpa anda alam ini tidak sempurna.

Memang Allah menjadikan manusia pelbagai rupa dan gaya. Disitulah berkuasanya Allah. Dia berhak dan mampu berbuat apa saja mengikut kehendak-Nya.

Kita memang tidak ada pilihan untuk mempersoal itu ini, mempertikai itu ini. Anda mungkin berasa rendah hati melihat kekurangan-kekurangan yang ada pada diri anda.

Nah, anggap ia satu kelebihan. Jika anda sangka anda buruk, ia satu kelebihan yang tiada pada orang cantik. Anda sangka kecantikan sentiasa membawa untung? Tidak, tidak selalunya begitu.

Kadang-kadang kecantikan memusnahkan. Setelah anda dikenali sebagai cantik, ketakutan anda terhadap keburukan lebih besar daripada jika anda semulajadinya buruk. Orang cantik fobia menjadi buruk.

Setiap kedutan di wajah akan dirawat dan setiap kedutan begitu menyusahkan dirinya. Saat menjadi buruk pasti tiba, bagaimanakah perasan si cantik meghadapi hari tua mereka? Bukankah rasa susah yang tiada kesudahan?

Kadang-kadang seekor semut diberikan sayap oleh Allah supaya dia boleh terbang dan menerjah api.

Samalah halnya, kadang-kadang seseorang manusia itu diberikan kecantikan supaya dengan kecantikan itu dia boleh berbuat sebanyak-banyak mungkar untuk diberikan balasan setimpal di Akhirat.

Tontonlah filem atau drama-drama di TV. Kisah hidup orang cantik selalunya penuh duri. Jika anda buruk setidak-tidaknya anda bebas rasa riak dan takbur.

Penghuni neraka kebanyakkannya wanita sebagaimana disabdakan Rasullah s.a.w wanita itu tentu yang cantik tapi gagal memahami untuk apa kecantikan itu diberikan Allah kepadanya.

Dan wanita itu tidak terkecuali juga yang buruk sebab dia berterus-terusan saja mempertikaikan kerja Tuhan.

Siapakah wanita penghuni syurga itu, barangkali yang cantik dan dia sentiasa faham kecantikan itu ukuran manusia . Cantik pada pandangan Allah adalah ketaatannya terhadap semua perintah dan larangan Allah.

Barangkali juga yang buruk tapi dia faham Allah tidak memandang rupa paras tapi apa yang ada di dalam hatinya. Wahai orang cantik, orang buruk, orang gemuk, orang kurus,orang rendah, orang tinggi, orang cacat, semuanya itu hanyalah ukuran manusia dan ukuran manuisa selalunya sasar.

Hargai diri anda sebab kewujudan anda mambuktikan kekuasaan Allah!

Artikel ehsan dari my friend ~ Nakshahbandi Ibni Sahar Qassemi... thanks bro !!


P2211360

Note : Bersyukur dengan nikmat yg telah diberi olehNYA...


Wednesday, August 25, 2010

What a Girl Wants to Hear

Enjoy this video...



So sweeeeettt... hihihihihi...♥♥♥♥


Tuesday, August 24, 2010

Farish pandai nyanyi lagu Korea

Jangan xtau.... Si Farish ni pandai nyanyi lagu Korea ok !!!!

Korang x percaye???? Tengok ni...



Sekarang dah percaye???? hahahaha..

Actually ni lagu yang dinyanyikan oleh Mak & Abah saye ketika diorang gi wat terapi tulang belakang kat CERAGEM... Jade Bed Massage...Since, mak saye ade masalah tulang belakang.. So, Mak saye gi wat terapi kat sana tiap2 hari..Kebiasaanyer, diorang akan nyanyi lagu tema CERAGEM sebelum memulakan sesi terapi... Si Farish ni dok ikut mak & abah saye tiap2 hari.. makanya, dia boleh hafal la lagu ni..hahahaha....

Note : Saye cuba jugak cari lagu asal CERAGEM ni kat YouTube.. tapi xde...nak jugak dengar lagu ni yg betul punya...:-D


Monday, August 23, 2010

Mari tgk perkembangan Anak Dara ni....

Berikut adalah video2 terlatest Qaseh yg sempat aku ambik...
al-maklumlah...rindu yg teramat sgt.. sekali amik video da....

Korang layan la yer....




Sembang ngan TokAyah & Maktok dia...

Dalam dok syok2 gelak sembang ngan kite.. sekali radio suda ON da....hehehe...

Anak dara ni.. kalau lapar @ mengantok.. nangis dia mcm org cubit..... tp, acu dia x cubit ... acu dia seorang yg sangat penyayang ok!!!!!!


P8210017


P8210010




Saturday, August 21, 2010

Rumah terbakar panggil bomba..

Kalau korang nak tau... Si Farish ni obses dengan keta Bombo....Ape2 pon mesti bomba tu x terlepas disebutnya.. kalau kuar gi mana2.. nampak jer keta bomba... dia akan jadi x keruan... mainan kat umah..kebanyakkan semua keta Bomba...

Penah hari tu.. blogwalking kat blog kawan2.. Si Farish ni.. dok atas riba aku.. konon nak temankan aku blogwalking... Sampai jer kat blog
ERYN... entry YANG NI... dia suda nampak itu Keta Bomba... Menggelupor nak sebijik & sebijan cam dlm gambar tu...hahaha... tgk !!! betapa OBSESnya Si Farish ni ngan Keta Bomba.....

Myb.. bila Farish da besar nanti... dia nak jadi Ahli Bomba kot yer !!!.. ok jugak kan....:)

OBSES punya pasal.. dia dah menghafal lagu ni.....


Tapi, takat tu jer yg dia tau.... Acu dia sekarang ni.. tgh dok ajar dia lirik seterusnya.. tp, Farish still x dapat catch up... xpe...pelan2 kayuh..hehehe..:)

Ada lagi video yang akan menyusul pasal si Farish ni.... So, watch out !!!! :)

Note : Semalam. acu dia ajar lagu "PUKUL BERAPA DATUK HARIMAU"... hehe... "so kampung la acu ni..."..... hehe..:P

Friday, August 20, 2010

Jom Sembang dengan Farish !!!







Maksu boring malam tu... sembang ngan abang Long... Dia pandai nyanyi lagu "Selamat Pengantin Baru" tau... tu belum mai mood nyanyi dia sungguh2.. kalau x.. sampai habis dia boleh nyanyi...hehehe...tapi, tang part "Alhamdulillah, bertemu jodohnye".. dia suke tertukar kepada zikir..hehehe....

Sape yang ajar Abg Long nyanyi erk????







Tolong Translate Jap !!!

Sape2 kat sini yg boleh kejek kelate.. tolong translatekan tuk saye... nak tau jugak ape yg diceramahkan oleh adik comey ni...:-)



Note : Tapak Kaki !! keutamaan diberikan tuk awak... tolong saye jap !!!! :-)



Gud Luck My Dear ❤❤❤❤...

Salam....

Hari ni ade orang tu nak gi test memandu kat Sekolah Memandu Ravi...hehehe...

Wish you gud luck & all the best... Nanti leh la bawa kite jenjalan 1 Malaysia yer... hehehe...

Rasa angkuh sekejap..sebab lesen memandu aku.. tahun ni dah masuk 8 tahun.. & my dear baru nak test hari ni...hehehehe....jgn marah yer sayang... :P

Dah... ai nak sambung keje balik....:-)

P8152874-1

Note : Check lesen korang..mana tau dah expired ke... aku ni selalu terbabas tau.... sib baik x kene saman..hahahaha...


Wednesday, August 18, 2010

Friendship Never End...

Video ni lucu.... saye suka tgk... & saye tujukan tuk kawan2 bloggers kesayangan saye semua.... with ♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ....


Note : Our frindship will never end.....

Tuesday, August 17, 2010

Aku Dapat Kad Raya !!!!

Kad Raya ni bukan dari kawan2 @ sape2... ni dari MOUTH & FOOT PAINTING ARTISTS SDN. BHD.

Setiap tahun diorang akan hantar kat aku sample2 Kad raya... Sangat terpegun tgk hasil kerja diorang... Walaupon diorang dilahirkan tanpa kedua-dua belah tangan..tetapi, hasil kerja diorang tersangat la... SUBHANALLAH !!!!

Scan0118

Ditulis dengan menggunakan kaki...SUBHANALLAH....

Mesti korang pon ade dpt jugak kan....


P8172909

Nak hantar kat sape erk kad2 ni.... sape nak aku hantar kad raya kat dia... Sila angkat Tangan kanan !!!! ;-)



Rindu kat Si Comel ni....

Salam Selasa...

Masuk hari ni dah seminggu aku x jumpa my lil princess Qaseh Hurin.... Pastu dengar plak semalam dari Papa dia.. Qaseh demam... Alololo... ciannyer sayang acu ni....

Rasanya Qaseh demam mesti sebab si "binatang" tu.....

Huh..agak kasar ayat diatas kan... tapi, mmg binatang pon...

Aku nak tanya korang ni.. korang penah tgk 1 binatang tu.. nama dia CALI... bagi yg xtau..meh aku nak cerita sikit pasal "binatang" ni....

Rupa binatang tu camni...

Photo 8365

CALI adalah sejenis serangga yg kecik mcm semut..tapi berbisa ok... kalau dia hinggap kat kulit korang.. dia akan meninggalkan bisa & bisa itu akan membuatkan kulit korang seakan2 melecur & bernanah...macam ni...

Photo 8372

CALI ni selalunya banyak kat kawasan sawah bendang... Abang Zaki aku selalu kena CALI ni...berbekas2 badan dia... terbaru Abang Zaid aku kena kat mata.. sampai MC 2hari... & Farish pon kena kat belakang badan...

Abang2 aku ni diorang dok kat kawasan yg ada sawah bendang... sapa yg tau...kat Telok Air Tawar nuuu...tapi, kat kawasan umah aku xde binatang ni.. Alhamdulillah...

Mama Qaseh cakap Qaseh pon terkena sikit bisa CALI tu kat belakang badan dia.... tp, x banyak sgt la.. sib baik kan.. tp, biasala budak2 kecik ni antibodi diorang x kuat kan....

So, untuk Qaseh Hurin Intisyar sayang acu...get well soon ok... acu saaaaayang Qaseh....♥♥♥♥♥♥

Acu rindu nak dukung & gomol2 Qaseh tau... macam ni....

P7092473

P7022403



P8012672

Acu nak tgk Qaseh seronok macam ni....

Note : Si Farish plak demam... sian abg long... bak kata pepatah ~ Cubit peha kanan..peha kiri pon terasa... huhuhu.. get well soon abg Long... sayang abg Long..♥♥♥♥♥♥


Monday, August 16, 2010

Mai, BUKA PUASA

Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna... agar dapat ku lalui dengan sempurna....lalalalala.... nyanyi cam Man Bai ngan Raihan tau..:-)

Salam tuk semua.. X mo monday2 blues k... chill skit.... ;-)

Meh nak story ngan korang pasal weekend saye...

Semalam, saye & Family berbuka puasa kat
Sunway Hotel


Dia punya food mmg mabeles... saye ni bertambah berkali2..hahaha... Kononnya puasa tahun ni nak control makan... ha sudah...lain plak jadinye... ok.. hari ni kembali pada niat asal... kurangkan makan...hehehe...

Cakap banyak xmo bulan2 puasa ni... let's picture tell the story...

P8152886

Our buka puasa kat sini...

P8112834

our food..

P8112839
our dessert..

P8152855
tgk !!! berselera mak & abah makan..

P8152869
abg saye & kakak ipar saye...

P8152876
cheer !!!

P8152859
tgk la si kecik farish tu posing... gediks kan..hehe..

Since my Sis In Law keje Sunway Hotel.. senang skit nk booking.. thru dia jer..pastu kitaorang dpt table depan ngan stage.. best dengar alunan music traditional dari pakcik2 ni...

P8152850



P8152879

P8152883
suka deco ni.. nanti saye kawin nak wat camni gak lah...;p

P8152884
tabiat baru dia bila bergambar....

Sebelum balik, kitaorang bergedik santai dulu...hahaha.... layan jer yer..

P8152889
saye x boleh nak bergambar sorang... si kecik ni nak jugak enterprem...

x caye..tgk ni...

P8152891

P8152897
yg ni pon...

P8152903
last picture sebelum balik...

P8152902

Ok, habis dah cite berbuka puasa semalam... mmg best giler... dapat diskaun plak tu..hehehe...

Tuk korang... ucapan dari saye....

P8152898-1
SELAMAT BERBUKA PUASA.... BERBUKALAH DENGAN BERSEDERHANA... & SELAMAT BERTERAWIH...

Note : Saye x publish gambar makanan sebab kesian kat korang..terliur nanti..hehehe...;p


Saturday, August 14, 2010

Salam Takziah....

Terpanggil untuk membuat entry tuk seorang blogger yg baru saja meninggalkan dunia yg fana ini akibat kemalangan jalanraya.. ZAZA

Aku dapat tau cerita ni pon dari blogger SI TEDI..

Maut x mengira usia.... Dia datang tanpa di duga...

Jap tadi de jengah ke blog Arwah Zaza.. ada 1 entry tu dia macam tau yg dia akan pergi buat selama2nya...Nak tau sila click SINI....

Berita kemalangan beliau anda boleh dapatkan di SINI...

Al-Fatihah utk Zaza... & Salam Takziah tuk keluarga beliau....Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman....

Notaku : Sangat merasai kehilangan jika org tersayang pergi meninggalkan kita di bulan yg mulia ini..Ramadhan Al-Mubarak... & kedatangan Syawal juga....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers