Monday, August 15, 2011

DAPUR SHU SHINJU ~ Nasi Goreng Bodo

Salam 15 Ramadhan...

Cam kesian kan nama nasi goreng tu... Meh tgk bahan2 & camner nak buatnya dulu.. senang jer..

(Hidangan untik 4 orang makan)

5 Senduk Nasi Putih
5 Ulas Bawang Merah (Dihiris)
10 tangkai Cili Kering (dipotong kecik2)
Sos Tiram
2 sudu kecil Lada hitam
5 tangkai Cili Padi
Ikan Bilis (Digoreng dahulu)
Kangkung @ carrot (Jika perlu)
Garam & Perasa

Cara2 nak buat :
Panaskan minyak & tumis bawang merah & Cili kering sampai agak layu. Masukkan Cili padi, sos tiram,lada hitam, garam & perasa . Kacau sebati & masukkan nasi. Kacau lagi. Masukkan kangkung @ carrot..kemudian, pecah telur & gaul. masukkan ikan bilis.Sedia untuk dihidang.

P1010444

ekceli, menu ni simple jer... xyah masuk binatang @ sayuran dalamnya.. tu yang panggil bodo..menu ni selalu saya buat kalau we olls wat BBQ ka.. picnic ka.. just simple...

Tuk kali ni.. saya letak macam2 dalam tu.. so kena tukar nama.. "Nasi Goreng Tak Berapa Nak Bodo"..hihihi..



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

8 comments:

  1. tue la..baru nak cakap...nampak janggut2 udang..kekekekeke

    ReplyDelete
  2. terus berbunyi2 perut along tgok nasi goreng shu ni...ayooo...

    ReplyDelete
  3. mmg simple nampak bodo tp sedap ni..leh tiru shu..unik sebab cili just potong je tak yah pakai cili blend

    ReplyDelete
  4. nak makan nilaa petang ni...br dok intai arini nak masak apa.sekali nampak ni mcm sodap.....

    ReplyDelete
  5. sedap nmpk nasi goreng tu..

    ReplyDelete
  6. waaa...nk try gak laa...camne rasa ngan cili kering potong je...selalunye dok pk cili kering tu sure kena blend...

    bodo2 pun nmpk menarik gak kann....

    ReplyDelete
  7. wahhh melatopsssss tengok jek dah rasa sedap mcm mana nehhh

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers