Friday, August 19, 2011

1st Time Setelah 18 Hari Berpuasa....

Semalam.. 1st time berbuka puasa dengan abah setelah 18 hari berpuasa.. nape 1st time?? sebab sebelum ni abah berbuka di masjid.. abah kan dah jadi ORANG KUAT MASJID sekarang... so, nak berbuka puasa ngan abah sekarang ni adalah sgt terhad..nak kena wat apoinment dulu...hihihi..

So, semalam abah meng"offer"kan diri tuk berbuka sama2 kat luar.. we oll pilih Pen Mutiara Curry House kat Taman Selat..

Sampai awal.. dalam 6.30.. Pen Mutiara ni selalunya orang order ala carte.. like nasi putih, siakap 3 rasa..ikan bakar..kailan ikan masin.. kari kepala ikan.. tapi, aritu kami xnak makan camtu.. kami order.. Nasi Goreng Belacan tuk abah.. Nasi Goreng Paprik Campur tuk Mak & saya Nasi Goreng Sotong...

Yang menjadi dukacitanya...order sampai lambat.. orang dah nak abis berbuka.. kami baru dapat order.. dekat2 nak berbuka.. waiter mai gtau order kami sampai lambat.. kalau nak cepat order ala carte.. time tu aku dah nak melenting dah... kalau gtau awal2 tadi.. leh kami pi cari kedai len..tau la kami order tak jenuh...pastu bukan nak bagi kurma ke apa ke tuk alas waktu berbuka... nak kena pi mintak baru dapat... rasa cam nak boikot je Pen mutiara tu...

Sib baik makanan yang kami order quite sedap... portion dia sgt besar..makan pon jenuh nak abis... time tu dok berkira2 nak boikot ke tak Pen Mutiara tu... hihihi..:p

Nasihat saya tuk restoran tu... service kasi up skit k... kalau takmau pelanggan lari...

P1010480
Nasi Goreng Belacan abah punya...

P1010482
Nasi Goreng

P1010481
Paprik Campur... Mak punya...

P1010485
Nasi Goreng Sotong.. saya punya

P1010483
tambah Telur Dadar...

P1010487
Mak Sirap.. Saya Limau Asam Boi... Abah Teh Ais...


p/s - rindu WAWA...:((



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

7 comments:

  1. nasi goreng sotong tue nampak sedappppppppppppppppppppp

    ReplyDelete
  2. best jugak abah shu ajakmakan luar..abah akak tak suke makanluar ..huhu..nak mkaan luar anak anak je la pegi

    ReplyDelete
  3. apsal nasi goreng je tp nmpk sedap melampau..hahaha..

    ReplyDelete
  4. hihihi.....btw pen mutiara ala carte memang menusuk kalbu lah....gulai diaa sedappp....

    dOk bekira gak ni..nak p sana bila ermmmmm

    ReplyDelete
  5. perghhhhhhhhhhhhhhh nampak nasi goreng terus sedappp dah nehhhh ehheh
    ababh shu mcm ayah saya jugak hehehe tapi tu la jarang dpt kitaorg berbuka dekat luar nak berkumpul satu family kat rumah pon susah..hehhe

    ReplyDelete
  6. perghhh sedap2....tak tahan menengoknyaa :)

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers