Wednesday, October 31, 2012

Ar-Rayyan 3 months !!!

Salam semua...=)

Rindunyyaaaaa kat dak bambam si rayyan ni.... dah seminggu x tgk dia... rayyan now kat JB.. gi holiday......huhuhu...




Rayyan !!!! cepat la balik sayang !!!! Acu rindu nak gigit2 pipi molat tuuuuu....



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, October 30, 2012

Sepanjang Hidup Bersamamu ~ Dedicate to My Future Hubby !!!!





Aku bersyukur kau di sini kasih
di kalbuku mengiringi
dan padamu ingin ku sampaikan


Kau cahaya hati
dulu ku palingkan diri dari cinta
hingga kau hadir membasuh segalanya
oh inilah janjiku kepadamu

Sepanjang hidup bersamamu
kesetiaanku tulus untukmu

hingga akhir waktu kaulah cintaku cintaku

Sepanjang hidup seiring waktu

aku bersyukur atas hadirmu

kini dan selamanya aku milikmu
yakini hatiku

Kau anugerah Sang Maha Rahim

semoga Allah berkati kita
kekasih penguat jiwaku
berdoa kau dan aku di Jannah


Ku temukan kekuatanku di sisimu
kau hadir sempurnakan seluruh hidupku
oh inilah janjiku kepadamu

Sepanjang hidup bersamamu
kesetiaanku tulus untukmu

hingga akhir waktu kaulah cintaku.. cintaku

Sepanjang hidup seiring waktu

aku bersyukur atas hadirmu

kini dan selamanya aku milikmu
yakini hatiku

Bersamamu ku sadari inilah cinta

tiada ragu dengarkanlah
kidung cintaku yang abadi



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, October 29, 2012

Ladang Anggur Tasik Beris, Sik Kedah

Salam semua..=)

Cuti Aidiladha kami diisi dengan sesi melawat kebun anggur kami di Tasik beris, Sik Kedah...hehehe... ladang sendiri la sangat... kalau yang sendiri punya...kan best..hahaha...berangan...

Hampir tak jadi pragram kami ke sini...gara2 mr.future hubby merajuk..oppsss...terbagitau plak... hihihi.. tapi, no hal... daku berjaya memujuknyaaa... see the leg la...:p

Perjalanan sejam setengah gak nak sampai kesini... ingat dekat..rupanya jauh gak erk....tapi bila sampai dapat tgk buah2 anggur yang berjurai2.. alangkah heavennyaaaa....

Nak masuk ladang anggur ni bukan free yer kawan2... tiketnye untuk dewasa RM4, & kanak-kanak RM3 ok !!! sila sediakan wang yang mencukupi...=)


 Anggur hitam ni dpt tgk dr jauh jer..xleh gi dekat2..pasaipa xtau..depa tutup kebun anggur hitam ni...

geram tgk...

 see !!! anggur hijau yg berjurai2 ni.... 100grm RM5... sekilo RM50... fuhhh... mahal giler... myb sebab fresh kot... daku x beli pon... aritu dah rasa abg beli dari sini bawak balik... xde la kempunan kan...

 mari kita main pose2...=)

 ohhh..en. future hubby nak jugeeekkk...:p

 rasa mcm nak jer petik & terus masuk mulut....

 eeeee... gerammmnyeeee...

 ohhhhh...sukenye tgk gambo ni... en.future hubby tersenyum manis....hihihihihi...


 diorg dah siap letak signboard xleh petil.. plus ade la 2-3 org pekerja dok tengok2.. sapa petik kena pancung...kikikikiki....

takde sape nak tolong ambikkan gambo kami...nak mintak org ambikkan segan lor !!!! so mr.cermin didepan la yg tolongkan...ok la tu kan...

pose kat bahagian luar plak....


 sayang tol kite ngan en.future hubby... suka jer nak ambik gambao kite...hihihhi...

 hihihihi...

 kat bahagian luar ladang ade cafe..jual kek, roti & lain2..air grape pon ade...

=)

kat sebelah ladang anggur ade tasik.. Tasik Beris namanya.. pemandangan yg sangat cantik...

 cantik kan!!!!! pemandangan tuuuuuu!!!!!...kalau nak kata model tu pon cantik..boley jugeekkkk...tima kasih byk2 na...:p

 suke...!!! suke... !!!

Oh..suke lagi... TQ my Mr. Love !!!!

 ok, kitaorang dah nak balik....

korang jangan lupa dtg sini k... best!!! walaupon panas...


Yang tak best time balik kena tempuh jem yang menggila atas highway....aduhh... giler stress... dah la perot tgh lapo... dekat jam 9 baru sampai penang... dan hancur dietku malam tu... makan banyak giler... (ape kena mengena jem ngan diet) hahaha.. stress je makan banyak..ohhh gitu...:p



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Dapur Shu Shinju ~ Lontong Anak PakNon !!!

Salam semua..=)

Yeah.... Dapur Shu Shinju kembali lagi setelah lama menyepi...hehehe...

Bersempena ngan Hari Raya AidilAdha, terasa nak makan lontong buatan sendiri... actually, sebelum ni mmg x penah makan lontong.. raya Aidilfitri tahun ni jer baru berjinak2.. aritu makan dekat umah kak Haslina Hassan, terus suka... pi mana2 open house mesti nak cari lontong dulu...hehehe...

1st time buat ni.. & Alhamdulillah..menjadi gak... ingat susah buat lontong ni..rupanya sonang ajo...hehehe...


Bahan-bahan :

1/4 Kobis (dihiris)
1 biji carrot (dihiris dlm 1inc)
Kacang Buncis @ Kacang Panjang (potong serong)
1/2 biji Ubi Sengkuang (dihiris dlm 1inc)
1 biji Terung (potong serong)
Suhun @ Tauhun (ikot sula la..tp, jgn byk sgt..nanti dia serap kuah)
Fucuk (ikot suka banyak mana)
2 bijik tauhu basah (digoreng kemudian dipotong dadu)
Santan (taktau nak bagitau banyak mana... saya beli santai RM2 kat market..mmg ngam2.. xpekat sgt..x ceroi sgt)
garam (secukup rasa)

bahan untuk dikisar dan ditumis :

Segenggam udang kering
6 biji bawang putih
2 biji bawang besar
Halia (sebesar ibu jari)
Kunyit Hidup (sebesar ibu jari)

Serai (diketok2)

cara-cara penyediaan :

1) Masukkan bahan kisar sekali dengan serai yg diletok2 tu...tumis bahan dengan sedikit minyak hingga wangi dan pecah minyak.

2) Kemudian masukkan air dan juga hirisan carrot & ubi sengkuang. masak sehingga kuah mendidih dan carrot/sengkuang hingga lembut.

3) Apabila carrot/sengkuang dah lembut, bolehlah di masukkan santan pekat dan sayuran yang lain.Kacau selalu agar santan tidak pecah minyak. masukkan garam secukup rasa.

4) Masak hingga sayur menjadi lembut dan kemudian masukkan Suhun & fucuk. kacau untuk seketika dan kemudian masukkan tauhu goreng...kacau seketika & kemudian tutup api.

Lontong hendaklah dimakan dengan sambal pedas...baru ada UMPPPPHHHH.....

SAMBAL IKAN BILIS

bahan-bahan :

Ikan Bilis
1 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
sedikit halia
segengam cili kering
garam secukup rasa
gula secukup rasa

cara-cara penyediaan :

1) Cili kering,bawang besar, bawang putih, ikan bilis dan halia ditumbuk @ diblender sehingga hancur dan kemudian ditumis sehingga pecah minyak & naik bau.

2) Masukkan garam & gula secukup rasa. Bila dah pecah myak & agak likat bolehlah diangkat.


Inilah dia rupa lontong saya.....=)


SELAMAT MENCUBA yer kawan2....=)


p/s : TQ pini bagi resepi kat aku... resepi hang mmg sangat mencongkam...=)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, October 25, 2012

Salam AidilAdha !!!

Salam semua....=)

Sebelum balik kasi up 1 entry.... Shu nak ucapkan Salam Aidiladha untuk semua kawan2 shu disini... mohon maaf zahir & batin...=)
Hari ni shu puasa sunat Arafah..kita kumpul2 pahala sambil temankan abahNon berpuasa...ok kan camtu..=)

Yeayyyy.... boleh makan ketupat rendang nasi impit kuah kacang... opppsss..kang kelaut dietku ini..hehehhe...

Teringin nak buat lontong.... dah siap print resepi..harap2 shu rajin...hihihihi...

Babai semua...=)


entry kalau xde gambar x best..hihihi...oleh kerana ini belog saya..kasi up gambar saya la...hihihhi...:p




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, October 24, 2012

#Nikah Preparation# Cincin Nikah Untuk Future Hubby...




Pak Habib buat sales ok... sape org2 Utara yang nak nikah tu.. boleh la pi terjah.... diskaun byk tu.... since saya dah beli cincin nikah so tak dapat la.. atau my future hubby nak kasi lagi sebentuk...wahahahahaaha...berangan....

ni  saya ada 1 kemusykilan.... saya nak tanya pendapat korang ni... saya nak bagi cincin tuk my future hubby masa nikah nanti.. tapi, dia cam taknak sebab dia ckp dia x suka pakai cincin.. pastu kerja dia plak mmg xleh pakai cincin...dia ckp susah nanti kejap pakai, kejap tanggal.. so, dia ckp baik xyah kasi... so, ade benda lain tak yang korang rasa patut saya bagi tuk dia masa nikah nanti.... saya de beli jam tangan kat dia... ok tak kalau saya sarungkan jam tu jer kat dia.. or takyah kasi apa2... senang kan..jimat cost..hihihhi...kudukut tol future wife dia ni..hehehe...

Tolong saya sat na...TQ..=)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, October 22, 2012

Congrats My Bestfriend !!! Welcome Baby Gurl !!!

Salam semua...=)

Alhamdulillah..my BFF Ecah dah selamat melahirkan baby gurl yang comel mata sepet (ikot pak dia la tu)...hihihi...

Sabtu lepas gi melawat ecah kat sepital..tp, time tu lom bersalin gi... tgh sakit yang light2.. hihihi...

Baby gurl (takde nama gi) selamat dilahirkan pada 21.10.2012 jam 9.30p.m.


alololo comelnyee..baby ecah seberat 3.6kgs...

Nanti cuti raya haji acu dtg melawat yer baby.... =)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, October 17, 2012

Sapa kat sini yang pernah pegi Perhentian Island ???

Salam semua...=)

kat sini sapa yang penah pegi Perhentian Island... saya nak tanya ni... ape beza Pulau Perhentian Besar & Pulau Perhentian Kecil  & antara dua tu mana yang lagi best ???

Yang penah pegi tu roger2 la kat saya yer.. mana hotel @ chalet yang best2...

Kerjasama dari anda amatlah saya hargai...

peace...=)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, October 15, 2012

Cuti-cuti Kelantan & Terengganu ~ Part 8 (Pantai Kuala Abang)

Salam semua...=)

Percutian kami di Kelantan & Terengganu sudah sampai ke penghujungnya.... Kami decide nak balik Penang ikot KL.. so, destinasi ni mmg xde dalam schedule... Masa on the way balik tu.. kami ikot jalan pesisir pantai... cantik giler pemandangan sepanjang perjalanan... pastu nampak orang jual jagung bakar, sata di tepi2 jalan... mmg best.. tapi, sayangnya saya kempunan sebab x dapat merasa sata... nak berhenti asyik terlepas..last2 dah xde kedai2 tepi jalan yg jual sata..huhuhu...frust sgt...

Sedang leka memandu.. saya nampak 1 pemandangan yang cukup indah... serius..terpana sekejap.. pastu rasa sangat familiar pemandangan tu... terus bagi signal kiri... abang saya yang ikot belakang pon ikot sekali..cecepat bagi signal... abang saya cakap dia baru nak call saya suruh berhenti kat mana2 ade toilet..sebab mak labu dah tak tahan nak terkucil..hihi.. tapi, sebenarnya saya berhenti tu sebab nak singgah kat pantai tu... Ya Allah.. mmg cukup indah pemandangan kat situ... Subhanallah.. sini la pantai yang kak neenaanuar & inaachik dok posing2 tu... kak Inaachik ade gtau soh singgah pantai Kemasik.. tp, masa lalu kat simpang pantai kemasik dah maghrib pon... cam x elok nak singgah kan....

Masa kat pantai kuala abang ni ade 1 warung kat situ, & makcik kat warung ni cakap kat situ jugak cite Mael Lambung wat shooting... oooo..ade perasan scene tu...hehehe...

Masa sampai situ dah dekat pukul 6... pulak tu time tu hujan baru sereyat... kalau tak hujan konfirm dapat ambik gambaq bersama sunset kan...


 mari kita mulakan... hihihi..:p

 hehehe.. suka gambaq yg ni....

 hahahhaa..layankan aje dak ni....

 I love this place....!!!!

rasa cam xnak balik.....

 =)

pose atas batu plak...hihi..

anggap jer yg merah kat belakang tu bunga..(ekceli air sirap couple belakang tu.. x jaga kebersihan lgsg diorang ni)

 lagiii....

 dan lagi...hahahaha...

 cantik kan....

hehehehe....


Kalau ikotkan hati nak jer lepak lelama lg kat sini..tp, memandangkan dah nak maghrib & perjalanan kami masih lagi jauh.. dengan berat hati terpaksa meninggalkan pantai Kuala Abang yang cukup indah ni... Ada video saya ambik kat pantai ni..nanti senang2 saya upload....

InsyaAllah, panjang umur murah rezeki saya nak kesini lagi.... tahun depan kot..hehehe..hanimoon di salah sebuah pulau di Terengganu....

Overall, saya rasa Terengganu lagi happening dari kelantan.. Kelantan pon best jugak.. untuk mereka yang kaki sopping... tapi, bagi saya yang cintakan alam semesta... saya prefer Terengganu Darul Iman...hehehehe...

Maka tamatlah kisah percutian family kami..... harap anda semua terhibur...hihihi...

Babai...=)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers