Monday, May 10, 2010

Trifle Untuk MAMA...

P5071816 semua dah ready.. mari kita mulakan...

Last week, bersempena ngan HARI IBU..aku dengan rasa bangganya nak wat TRIFLE tuk mama.. actually ni resepi baru yg aku dapat dari TOKGURU .. hehehe...

Mama cam pelik tengok aku bawa balik barang2 kat atas tu.. nak buat pe ni adah??? ade la mak.. hehehe...

Mama aku pon teman la aku kat dapor.. tgk ape la anak perempuan sorang dia ni nak buat... dekat2 jam 12.30 tengah malam jugak la kami dok pok pek.. pok pek.. kat dapor..sampai abah pon heran.. ape la 2 beranak ni dok wat...mama plak x ngantok lg.. dia pon teruja nak tunggu ape benda la yg anak dia ni nak buat ...

Aku cakap kat dia.. adah wat ni khas untuk mak tau.. sempena hari IBU.. hehehe..
iyo la tu.. mama aku balas...

tunggu punya tunggu punya tunggu... ni la hasilnya....


P5081818-2

trifle yg berwarna warni mcm pelangi...


P5081826-1

tuk korang yang x berapa nak tau.. trifle ni ada 3 layer.. 1st layer kek gulung.. 2nd layer custard & 3rd layer jelly with mix fruits... ;))

actually, trifle ni kena wat dlm mangkuk kaca jernih, supaya nampak lagi kecantikan & kewarna-warnian dia.. oleh sebab cari mangkuk x jumpa.. pakai pelengat ni jer la..hehehe..

dah siap wat..masukkan dalam freeze dulu.. esoknye baru leh makan...

P5081836-1

masa untuk makan... aku x sure trifle yg aku wat ni jadi ke idak... tapi, yg penting mama aku suka & dia cakap sedap sgt.. pas ni dia soh aku wat lagi... wah... sukenye.....

dalam masa kurang 24jam.. trifle aku habis dibelasah oleh mereka2 ini...

anak sedara

& budak noty ni....

13939_1294837417872_1438415396_30825195_8223588_n

p/s : pada TOKGURU.. sila la drop comment... anak murid x sure la trifle yg anak murid wat ni jadi ke idok...hehehe....

14 comments:

  1. wah!!congrats2..cantik & meriah trifle tu..bila trifle nak sampai umah "tok guru" ni???hehehhe..=)

    ReplyDelete
  2. wah bestnya...maw jugak...heheheh xnak buat nak makan jerk shu buatkan.. :)

    ReplyDelete
  3. wow kalau makan sejuk2 sedap ni kan... cantik berwarna warni gitu...

    ReplyDelete
  4. waaaa... akak suke trifle! pandai shu buat yek! wah nie kalau nak turun penang nie nak kene order ngan shu nie! hehehe...

    ReplyDelete
  5. deena a.k.a tok guru: jadi ke trifle saye ni..hehe..kalau sy antar kat tokguru..mau berterabur trifle tu sebelum ia sampai..hehehe..

    ReplyDelete
  6. kak yus : mau ke.. maila penang shu wat utk akak.. sonok wat dia.. shu dah gila trifle plak skrg ni..hehehe...

    ReplyDelete
  7. lady : yer la.. makan sejuk2 best.. shu sempat makan sejorong jer..yg lain.. paham2 jer la sapa yg sapu habis..hehehe..

    ReplyDelete
  8. kak neena: akak suka trifle? shu baru nak berjinak2.. hehehe..boleh order kak... FIRI DELIBIRY punya..hehehe...

    ReplyDelete
  9. ahahaha...ngidam erk... kak nida dekat jer kan.. mai umah terus la.. tp, sebelom nak mai roger dulu.. hehe..

    ReplyDelete
  10. sangat menyelerakan nmpk ur trifle..=)

    ReplyDelete
  11. shu...menyelerakan la....bestnya....

    ReplyDelete
  12. yeke lisa...thanks.. ni lom rasa lagi ni..hehehe...angkuh tul shu ni..heheh...

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers