Monday, May 31, 2010

Eynda Nak Bagi Hadiah!!

Assalamualaikum............(x jawab berdosa tau)...

Giveaway dtg lagi...hehehe... Di pagi sabtu yg mulia ini.. aku dengan rasa bangganya nak join this giveaway....

May 10, 2010

Cara-cara utk join :
1) Terbuka kepada semua yg ada blog.
~saye ADE..hehehe..

2) Terpulang sama ada nak follow atau tidak blog Eynda' s Diary...kalau follow lagi bagus nanti senang nak tahu latest update pasal giveaway ni ;-)
~da FOLLOW

3) Buat satu entry khas utk giveaway ni....tajuk entry wajib begini Eynda Nak Bagi Hadiah!! Tajuk lain takmau ye :-D
~letak tajuk lain automatic DISQUALIFIED.. tul x? hehe...

4) Letak Banner kat atas tu di sidebar blog anda ye....kalau takde tak aci....
~ dah..kira ACI la yer..:-D

Sila tulis secara ringkas pendapat anda tentang Eynda's Diary ... yg positif...yg negatif....eynda tak kisah...(sekadar utk pengetahuan tuan belog ;-)
~Pendapat aku tentang blog Eynda's Diary... blog yg senang difahami... & bila bukak jer ade rasa keinginan nak jelajah... bagi aku kadang2 ade sesetengah blog tu xde tarikan graviti.. let say.. bila bukak blog tu.. nak baca rasa ralat..hahaha.. iyo la tu cik siti oooiiii...walaupon aku baru jer follow blog ni...satu lagi yg best..tuan rumah Eynda's Diary ni sangat pemurah.. suka bagi giveaway & contest2nye sgtla happening.... i like !!!!!....

6) Tarikh tutupnyer ialah 31/5/2010.....pemenang akan dicari dengan bantuan Mr.Random ye dan disaksikan oleh youtube :-D
~sape Mr.Random tu??? hehehe.. kepo jap..

7) Dah buat entry sila tinggalkan komen berserta link entry kat entry giveaway ni
~ ok, DONE!!!

Hadiahnye korang nak tau ape?

Tadaaaaaaaaaaaaaa...........

DSCN0074

cute kan... terpersona aku melihatnya.....

kalau aku menang giveaway ni.. aku nak kasi this music box kat anak sedara aku... Tasya..
P2131277
Dia suka sgt pinky2 ni.. sure dia mmg suka punya..hehehe... kalau menang la kan.. klu x menang x dpt yer la Tasya..

Korang kalau berminat..meh kita join beramai2 giveaway ni... mari!!!mari!!!!

p/s : anak perempuan Kak Eynda, Hannah sgt2 la comel.. geram aku tengok...


Thursday, May 27, 2010

Saya Sayang Adik Saya !!!!!

P5221925

saya sayang adik saya !!!!!

itulah kata2 yg keluar dari mulut si abang Farish...

Actually, hari ni boring betul kat opis ni.. xde mende nak wat.. keje tu ade.. tp, x le urgent sgt..hahaha... so aku wat keputusan untuk berbloggin... short entry...

Pada yg akan bercoti esok.. selamat bercoti... 3 hari tu... mcm aku lak sabtu ni kena mai keje.. sbb de shipment nak kuar... hampeh tul...huhuhu...



Nama Lain...

P5241926

Kalau org utaqa panggil kuih ni Serabai..... Aku nak tanya korang... ada nama lain x tuk kuih ni???? Sape yang tau tolong sat...


Wednesday, May 26, 2010

Free Lenses

Hari tu aku ade iklan Nuffnang kat tepi sidebar ni pasal FreshLook contact lens.. so aku saje la click... isi form semua bagai... nak2..semalam balik keje tgk ade utusan dari CIBA VISION tuk aku... ish..betul2 la diorang ni.. aku ingt main2 jer...hahaha.. tapi lens ni for 3 days trial jer...

P5261933

boleh la aku pakai tuk kenduri next week.. lagipon lens aku yg dok ada ni..baru jer expired... hehehe....

P5261941

kasi mata aku besau & hitam cam gini... hahaha...
aku penah pakai dah lens camni..tp, aku tgk xde perbezaan pon.. ke mata aku mmg dah besau...hahahha..gile perasan tul...

korang kalau nak lens ni try cari tgk kat nuffnang nyer advertise..kalau de lagi la promotion ni...

p/s: aku FLU la hari ni... sangat merimaskan & menyakitkan.... huhuhu..


Tuesday, May 25, 2010

Henna ke? Mehdi ke?

Entry kali ni saja2 la nak share ngan korang hasil kerja kakak ipar aku Fyda yang baru belajar2 wat henna...

P1160054
ni la cik pida kita...

Actually, henna ni termasuk dalam pakej kat spa kakak ipar aku sorang lagi ni.. Kak Ani (Farhain Spa & Beauty).

Fyda ni mmg pandai bab2 benda2 yg sangat susah.. (bagi aku yg x pandai langsung). korang cakap la nak suh dia watpe.. everything la dia pandai.. gubah bunga? wat hantaran? masak lagi la... aku mmg suka gila makan masakan dia.. pehhh... mmg mavelous... (ni bukan ayat melobi yer cik pida)...hehe..

ni dia wat testimoni kat tangan aku dulu....

P2261445

untuk dia yg baru nak belajar.. x berapa nak pro lagi.. kena la testing dulu kan.. kalau x...jenuh la nanti...

haaa..yg ni mmg betul2 dia wat kat tangan pengantin.. pengantin ni nak yg simple...

P2261455

amacam?? ok x?

bagi aku nampak ok... myb lepas ni dia kena berusaha bersungguh2 lagi..kalau nak lagi cantik kan....

p/s : sejak bersalin & nak habis pantang ni... cik fyda kita selim melim.... jelous aku tau !!!!!!





3 hari Bekfes cam orang kaya....

Hahaha.. aku teruja ngan n3 KakYus yg cite pasal BEKFES dia kat mc.D...

so, aku pon nak cita kat korang ni...

Last week, 3 hari berturut2 aku bekfes mc.d.. menu adalah yang sama...

Taaadaaaaa.....

P5221918


Seperti yang korang tau.. mc.D menyediakan lain2 menu...
tetapi, aku still nak makan SAUSAGE MC.MUFFIN WITH EGG +
HASH BROWNS & COFFEE..

Nanti2 la aku try menu2 bekfes yg len tu... hehehe...


p/s: mau badan x mcm tong.. bekfes x hengat dunia..hahahaha....


Monday, May 24, 2010

Photostat !!!

latest

Ape yang sama korang tgk????
mana abang & mana adik?????

Semalam... aku jumpa pic ni.. compare tgk.. xde yg lain.. sama jer... dah nama pon adik beradik kan... hahahaha...Dari segi pemandangan aku.. xde yg lain.. semua sama... cuma kening sorang agak lebat & sorang lagi agak xde..hidung, mata, mulut, dagu, pipi semua sama.. lain skit..mulut abang agak kemerah2an gitu....& dagu adik agak runcing..hehehe..

Yang paling sama sekali.."DUA DUA AKU SAYANG GILER"....


Friday, May 21, 2010

BAJU TIDO ANDA.. SCARY TUL TITLE NI...

N3 kali ni special skit... pasal baju tido... haaa... menarik x? menarik x?...actually ni TAG dari Kak Yus@ Purplelicious-Love ...

Baju tido aku banyak giler...kebanyakkannye agak seksis giler... sebab pe? sebab aku suke... time tido sape pon x nampak kan.. hahahaha....ko pakai la camner pon.. tp, bila ade org dtg umah.. jenuh gak la aku nak kena nyorok... agak2 kena tunjuk muka or mama soh turun hidang air... baru la aku gi tukar baju....nak mampos ngan PakNon..kang dia karate aku... 44hari makan moi.. hahahaha....

one more thing, bagi aku time tido aku kena selesa ngan apa yg aku pakai...supaya tidorku x terganggu.. nak2 plak..sebelom tido korang mandi dulu.. masa tido tu... ya ampun... nikmat giler...ishh..aku dah terbabas cite kot lain dah..hahahaha....

Godek punya godek.. ni la baju yg terbaek tuk aku publishkan kat sini.... yg len2 tu..korang paham2 jer la.. ade yg seksi giler..ade yg dah koyak rabak... hahaha...


P5181898 sila abaikan "lenganku yg besar gedabak" tu yer..... hehehe....


baju tidurku..Kaftan Biru Bunga Bunga Cinta... ataupon aku panggil "Baju Kelawaq"... selesa dipakai waktu tidor... bukan waktu tido pon sesuai gak ni.. kadang2 aku hentam jer.. siang2 buta aku malas nak pakai t-shirt or whatsoever... pakai baju kelawaq ni jer.... kalau abang aku mai.. aku pakai baju ni..confirm dia tanya aku... "adah!!! hang mandi dakgi ni???".. mau dia x tanya.. dia ingat aku pakai baju ni dari semalam x salin2... hahahahaha...

Kak Yus, keja saye dah selesai yer... rasa mcm nak TAG yg lain2 la... sape erk???

ok, aku pilih....

LaDy XOXO , aRnida OtHmaN & Miss Titin


Silakan buat yer ini TAG....



Thursday, May 20, 2010

Contest Senyuman Paling Menawan

Aduh.... penat tau aku memunggah folder cari pic yg "PALING MENAWAN" tuk contest ni...huhuhu.. @ last...setelah ditilik & diluluskan oleh FINAS.. jumpa jugak..hehehe...

Ok, kali ni..contest ni di recomended oleh
Bonda Wannabe @Purplelicious-Love & dianjurkan oleh Chentazetty

Syarat yg pertama :
Contest nie terbuka tuk semua peringkat umur ~ MENEPATI PIAWAIAN

Syarat yg KE-2 :
1 gambar je (GAMBAR ANDA)... sape masukkan lebih2 otomatik akan di rejek oleh ai... ~BERTINDAK MENGIKUT ARAHAN..


Syarat yg KE-3 :
Gambar mestilah senyum yang memang ikhlas.....senyum lebar 2 da max... =) ~ IKHLAS BETUL X TIPU...

Syarat yg KE-4 :
Gambar BERSEORANGAN ~ CONFIRM SORANG..YG SIPI2 TU X DIKIRA KAN..HEHEHEHE...

Syarat yg KE-5 :
Mestilah menjadi follower miss chentazetty ~ DONE!

Syarat yg KE-6 :
Sediakan entri khas contest ini dalam blog u all n link kan kepada ai... ~ DONE!

Syarat yg KE-7 :
Jgn lupe tag kan kawan2 anda minimum 4org... (kalau follower anda xramai boleh di maapkan..) make sure org anda tag 2 tau bahawa dia telah di tag kalau xnk kena saman... ~ AIYYO!! TAKUT OO... OK... DONE!

Syarat yg KE-8 :
Letakkan sticky pic ini sekali di entry anda... pastu explain...nape anda suke senyum... ~ BAIK BOSS!!





Daaaaannnn.... aku dengan rasa bangganya....aku memilih pic ini.....Bismillahirrahmanirrahim.....



ni gambar paling latest aku ni... time ni nak pi makan kenduri.. aku dimakeup oleh kakak ipar aku yg buka SPA tu... siap pakai bulu mata palsu lagi...korang pasan x? hehehe...aku suka gambar ni coz aku nampak santek sgt..huhuhuhu...perasan x ingat...hahahaha...


Now aku nak kasitau kat korang nape aku suka senyum....senyum ni actually 1 sedekah... x rugi pon senyum... x payah bayar... x penat... dapat pahala lagi adela...lagi 1.. abah aku pesan... senyum ni pengubat segala2nya... ape saja org wat kat kita.. kita senyum jer...lagipon aku mmg Suka Senyum.. awek muda kan... satu lagi..sape2 yg suka bergambar ni automatic mmg suka senyum..kan..kan..kan...


slogan aku>>>> DENGAN 1 SENYUMAN..KITA BOLEH MENGUBAH DUNIA....

korang pikir la ape maksud aku...


Now, aku nak TAG 4 orang untuk join contest ni.... mereka2 adalah.....


~ Miss Titin
~ aRnida OtHmaN
~ LaDy XOXO a.k.a Wina
~ Deena Awanis


So, kawan2 yg kena TAG ni.. sila join yer..

Satu lagi jangan lupa yer tarikh tutup contest ni ialah pada 20 mei 2010.



P/S: KAWAN2 YG LAIN... DOA ADA AMAT DIPERLUKAN SUPAYA AKU MENANG CONTEST NI.. TP, KALAU KALAH PON NAK WAT CAMNER KAN.. BUKAN REZEKI AKU.....




Thank You Boss !!!

Lunch aku harini ditaja oleh Mr. Ong Ewe Teong.. merangkap boss aku...hehehe... moga2 murah rezekimu selalu wahai boss...


P5201908

Mee Sotong Esplanade (Padang Kota Lama)


Boss aku ni selalu belanja aku makan... dia selalu bagi cash kat aku... pastu dia soh aku bawak sapa2 lunch ngan aku sekali.. Dulu aku dok bawak "pompuan x tau malu" next door aku.. now,aku xmo dah bawak dia...(u olls tau kan kenape?)..now, aku sorang2 jer.. lagi leh makan besar...kan..kan... hehehe...

P5201913

Tengoklah..betapa enjoynya aku makan mee sotong ni... sedap oooo!!!


Korang kalau datang Penang..mai la makan mee sotong kat esplanade (Padang Kota Lama)...

esplanade-road-sign

gambar ehsan mr/ms google..

mee sotong

gambar ehsan mr/ms google..




Wednesday, May 19, 2010

Award & Tag dari Lisa

masak award

Haa... this TAG memang sesuai tuk aku yang baru berjinak2 nak belajar memasak.. walaupon X PRO teqa mana pon.. aku terima gak award apron yg cute miut ni dari Suria Amanda@Lisa .. thanks erk Lisa...


1. 3 JENIS LAUK PAUK YANG SUKA DIMASAK....
~ of coz kari @ gulai.. I kan oqang Penang
~ masak lemak cili api
~ Prawn butter cream..fuhh...giler .. cam teror sgt.. tp, ni aku belajar dari Zizan Nin dalam rancangan Ala Carte tau..


2. 3 JENIS PENCUCI MULUT YANG PERNAH ANDA BUAT
~ Apom Gula Hangus (belajar dari mama)
~
Puding Mable (belajar dari Lady)
~
Trifle (belajar dari Deena)

3. 3 JENIS BISKUT KEGEMARAN TIME RAYA
~ Biskut Suji
~
Biskut kacang hijau
~ Biskut Mazola


4. BAGI AWARD INI KEPADA 3 ORANG KAWAN ANDA YANG JUGA RAJIN MASAK
~ Kak NeenaAnuar
~ Ms.Titin
~ Eryn

Haa...balik karang aku nak masak lagi... nak tau aku nak masak ape??? tekak aku rasa cam nak makan MAGGIE atau nama scientific nyer MEE SEGERA da.....hahahahahaha....jgn marah haaaaa.....


Sunday as Bra Free Day !!!!!

Ini bukan cerita 18SX yer..... pls note...

bra

My dear friends (female only), do you wear bra the whole day and even at home?
~ yes..of coz.. kecuali waktu nak tido malam...

I think we should go bra-free after reading this article. It's a message for your health. Please pass this to all female friends you know. I think it's important to be aware of the following facts...

For years, a lot of articles with regards to the causes of breast cancer point to an unhealthy diet and lack of exercise as the major links to this disease which happens to be the biggest killer among women during these last two decades. These studies would have been most credible if it were not for the fact that several women including Linda McCartney who have been religious vegetarians and exercise-freaks have also been unfortunate in suffering breast cancer.

Perhaps the most convincing article I have ever read with regards to this matter is one which links breast cancer to the wearing of bras. In the 'Bra and Breast Cancer Study' in the United States, it was discovered that women with breast cancer had a history of sporting tighter and longer bra-wearing than did the women who had not (yet) developed the disease.

In fact, virtually the entire cancer group wore bras over 12 hours. When a woman wears a tight bra, she subjects her breasts to pressure, closing off the lymphatic pathway from the breast to the nodes. This causes fluid built-up swelling, tenderness and cyst formation. Toxins must be flushed out via the lymphatic. However, a bra-constricted breast cannot adequately perform this cleansing process, resulting in toxin accumulation in the breast.

Truthfully, bras are creating droopy, weak breasts....the breast relies on the bras for artificial support; the body loses its ability to support the breast by itself. This is why many women feel uncomfortable without the bra.

What is the solution to breast cancer then?

DON'T WEAR A TIGHT BRA! maybe sleep without them..

There is a remarkable success rate for recovery from fibrocystic breast disease within 10 days to two weeks of going bra-free.. Many women have tried going bra-less and recorded a miraculous improvement in their health! Bra burning is no longer a feminist issue....It is now a battle between life and death. We should make others more aware of the hazards of wearing them......To create awareness, Malaysian Women welfare organization declare

Sundays as Bra free day in Malaysia.


To all the women out there and to the men who love their women - please pass this on - you could save a life!!



Tuesday, May 18, 2010

Gelagat 2 Beradik

Kali ni aku nak share ngan korang perihal anak sedara aku... Muhammad Farish Danish & Qaseh Hurin Intisyar..

Ni kerja papa dia la.. xde hape nak wat ujung minggu.. buli anak2 dia..hahahaha...

Si abang yg sedang enak diulit intan x sedar yg adiknya Qaseh.. sedang menguji tahap ketahanan badan abangnya...

Si Adik yang dah memang sedia lena 24jam..haruslah x sedarkan diri gak..hahaha.. 05-14-10-180724
sama x muka diorang ????.. tgk la rambut abang long... masih terpacak....

05-14-10-180740

sedap sungguh Qaseh tido atas abang dia...



Monday, May 17, 2010

My New BoyFriend !!!!

Ini la boyfriend baru saye...hehehehe...

Layanzzzzz.....................




p/s : MyMusang Berjanggut... jangan marah aaa....


Aku Bengang!!!!!

Semalam aku bengang betul ngan SOMEONE.... ntah nape tetiba aku jadi BORING ngan dia... DIA telah mengSPOILkan mood happy aku yg tengah dok menggelegak..tension betul.. dah la 2 hari lepas DIA bagi aku marah.. pastu dah minta maaf.. ok dah... semalam lagi bagi aku marah... last2 aku blah camtu ja... lagi lama aku tunggu..lagi naik darah aku yg tgh dok manis ni... hehehe..(manis ke???)

Balik je umah..aku ajak mama aku keluaq... bawa si kecik FARISH tu.. kami ronda setengah Penang ade la kot... puas hati aku... pastu semalam.. SOMEONE tu call mintak maaf lagi sekali.. aku ni cepat sejuk sebenarnya... aku maafkan dia.. tp, x berapa nak ikhlas la plak aku maafkan dia.. xpela.. mybe mood aku x 100% ok lagi ngan dia.. tgk la arini camner.. akan ku pikir2kan lagi 50% utk maafkan DIA.. huhuhu...

Yang penting, semalam aku keluaq ngan mama mmg super duper best giler...kami start dr Jusco Perda..membawak ke Tesco Seberang Jaya & last ke Sunway Carnival untuk kali ke-2 (yg 1st aku gi ngan SOMEONE tu...) walaupon mama aku x laqat jalan.. but kami ENJOY sgt... dengan gelagat si Farish yg sgt hyper active tu...mmg penat tapi besttttt...


06-04-08_1119I LOVE MY MUM SO MUCH....

06-04-08_1117
ADAH SAYANG MAMA...!!!!


P/s: untuk SOMEONE tu.. pls jaga hati aku elok2.. sbb aku ni kadang2 boleh BERTUKAR FIKIRAN & CEPAT BORING......

Saturday, May 15, 2010

TAG & AWARD from Lisa (Suria Amanda) & Miss Titin

award_kasih_(1)



Jom settle TAG dari Lisa a.k.a SURIA AMANDA & Miss Titin jap... tgh tension ni... layan blog best jugak....

1)apa yang bermain difikiranmu sekarang...
~ Macam mana nak settlekan pertelingkahan yg berlaku antara aku & Fairuz sejak semalam...huhuhu..tulun kwn2..

2)Nama samaran kamu
~ Shu, Siti, Shuhadah, Adah, Paknon, Sayang.

3)berikan 3 orang yang kamu sayang
~ X nak bagi 3.. sebab ramai yg aku sayang...Mama, Abah, Family. Mr.Fairuz & kawan2...

4)Panggilan untuk si dia
~ Fairuz... wat masa la ni..xde panggilan abang or sayang, darling, baby or whatsoever..hehehe...

5)Hadiah yang korang impikan dari yang tersayang
~ Rumah banglo 20 tingkat beserta pool seluas 20 hektar..hahaha.... wat masa la ni.. aku x impikan apa2 lagi dari sidia... mood gaduh sama ni... huhuhuhu....

6)Blog mana korang suka follow
~ Aku terus terang erk kat sini... yang tertera di BLOGLIST kat blog aku... haaa...blog2 tu la yg aku suka FOLLOW...

7)Bagi award ni kepada 15 blogger lain
~ Para PENGIKUT-PENGIKUTKU.... sila ambik award ni erk.. kalau x aku pancung korang..hehehe... gurau jer...

So, tamat suda.... happy holiday korang semua....

p/s : kawan2ku..aku gaduh besar gak ngan MyMusang berjanggut a.k.a. Mr.Fairuz... camner ni...huhuhuhuhuhuhu..............

P2211424





Friday, May 14, 2010

BUKAN INI PINTAKU..




Korang ade tengok cite ni x semalam di Astro Ria jam 9 malam? Actually aku nak khabor2 kat korang.. watak utama farid dlm cite tu kazen aku sebelah mama ... hehehe... Ferry Sri Karisma.... glamer u... mak bangga..!!! hahaha...

Kisah ni berkisarkan tentang hidup seorang lelaki lembut yang mostly banyak org x suka.. tp, nak wat camner kan... BUKAN INI PINTAKU...

Ferry ni actually dia make up artis.. & now dia dah dibeli oleh Opera Klasik.. so, dia akan berkerjasama ngan Rashid Sibir untuk makeup artis... kalau korang pasan dulu dia ade berlakon cite De Debab...

Rasa la jugak bangga..x banyak sikit pon jadi la... kasi sokongan untuk adik beradik..hehehe

Wedding aku nanti, aku nak ambik dia sebagai Pak Andam aku.. InsyaAllah.. sebab aku suka hasil kerja dia.. lain dari yg lain... so, ferry..ko luangkan masa kau tuk aku nanti yerk..


Tuesday, May 11, 2010

TAG from Kak Neena




1) Thank & link the person that give you the award

~TERIMA KASIH yang x terhingga pada kak Neena .. atas award yg diberi... daku sungguh terHARU BIRU... kikikiki...


2) Pass this award to 10/20/30 all bloggers you've recently discover~

~saya dengan rasa bangganye mengepass award ni pada 46 orang followers saye...


3) Contact said blog and let them know they've won this award

~Dengan serta merta... bola 1 ke bola2 api ... kak neena... mission completed... roger & out... hehehe.. & aku xyah gtau la kat korang..korang mesti akan tau sendiri punya... (ayat malas tuh..)..hehe


4) State 7 things about yourself
~ suke senyum
~ suke ketawa
~ suke makan..hehe..
~ suke baby
~ suke berbloggin
~ suke nyanyi
~ suke hati lah!!! hehehe..

Selamat suda!!!!! ;))

Award From Kak Neena

This award goes to...... SITI SHUHADAH.... wahh.... TQ..TQ... tima kaseh x terhingga pada yg memberi award ini... Kak NEENA... my parents... my fans...(ade ke?)..huaa..hua..hua... over suda!!!! hehehe....

Award ini juga saya nak kasi untuk SEMUA YANG MENGENALI SAYA.. kecuali.. ORANG2 YG SAYA X SUKA... boleh camtu??? hehehehe....

So, tunggu ape lagi... GRAB la...



SYUKUR !!!!!!

Suka sgt lagu nih.... hehehehe....



Monday, May 10, 2010

Trifle Untuk MAMA...

P5071816 semua dah ready.. mari kita mulakan...

Last week, bersempena ngan HARI IBU..aku dengan rasa bangganya nak wat TRIFLE tuk mama.. actually ni resepi baru yg aku dapat dari TOKGURU .. hehehe...

Mama cam pelik tengok aku bawa balik barang2 kat atas tu.. nak buat pe ni adah??? ade la mak.. hehehe...

Mama aku pon teman la aku kat dapor.. tgk ape la anak perempuan sorang dia ni nak buat... dekat2 jam 12.30 tengah malam jugak la kami dok pok pek.. pok pek.. kat dapor..sampai abah pon heran.. ape la 2 beranak ni dok wat...mama plak x ngantok lg.. dia pon teruja nak tunggu ape benda la yg anak dia ni nak buat ...

Aku cakap kat dia.. adah wat ni khas untuk mak tau.. sempena hari IBU.. hehehe..
iyo la tu.. mama aku balas...

tunggu punya tunggu punya tunggu... ni la hasilnya....


P5081818-2

trifle yg berwarna warni mcm pelangi...


P5081826-1

tuk korang yang x berapa nak tau.. trifle ni ada 3 layer.. 1st layer kek gulung.. 2nd layer custard & 3rd layer jelly with mix fruits... ;))

actually, trifle ni kena wat dlm mangkuk kaca jernih, supaya nampak lagi kecantikan & kewarna-warnian dia.. oleh sebab cari mangkuk x jumpa.. pakai pelengat ni jer la..hehehe..

dah siap wat..masukkan dalam freeze dulu.. esoknye baru leh makan...

P5081836-1

masa untuk makan... aku x sure trifle yg aku wat ni jadi ke idak... tapi, yg penting mama aku suka & dia cakap sedap sgt.. pas ni dia soh aku wat lagi... wah... sukenye.....

dalam masa kurang 24jam.. trifle aku habis dibelasah oleh mereka2 ini...

anak sedara

& budak noty ni....

13939_1294837417872_1438415396_30825195_8223588_n

p/s : pada TOKGURU.. sila la drop comment... anak murid x sure la trifle yg anak murid wat ni jadi ke idok...hehehe....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers