Wednesday, June 30, 2010

Contest Anda Bersama Si Comel

Ketepi....ketepi.... cek nak lalu....contest ni tinggal kurang @ lebih 48 jam je lagi... x nak lepaskan peluang ni... hehehe...jom layanzzzz.... thanks to
Kak Neena @ I'm Yourss... for TAG shu..



1-contest ni terbuka untuk semua peringkat umur....
2- mesti jadi my follower...tapiiii untuk 2blog..
a)
~my lovelly life~
b)
~bIFA'S collezion~
3- wat 1 entry khas utk join contest ni, copy paste banner rasmi tu, pastu link kan terus ke sini yer...
4- 1 penyertaan, 1 pic sajer ok...no over2 pcs..nnt byk2 kite jadi miong nk pilih..
5- gambar mestila bersama si comel..mcm gambar kite kat bwh 2...
xkisahla..adik ke, jiran ke, pinjam ank sesape pun..hehehe..janji chummmelll...
6- senang bukan??? n 1 more thing!!! jangan lupe tag rakan anda sekurang2nyer 3orang..
make sure la ye org yg anda tag 2 tau yg die telah ditag...hehehe...
wokehh????

Senang jer kan syarat2 die?? ape lg..mai ler joinn.....
hadiah 2pcs clothes from
bIFA'S collezion

knape sampai 2pcs?? sbb u'all kne jadi follower utk 2blog..
my lovelly life
bIFA'S collezion

mudah sajer.....tarikh penyertaan tamat pada 30 june 2010...so,cpt2la yer...

u'all boleh ler informkan penyertaan anda tu kat my comment box..dun forget utk tgglkan link anda ye..if not, cane kite nk tau sape masuk kn???woraittt...

Mari kita lihat..pic mana yg telah dipilih......


private_1_98fc52e8146e58b4dbaa4287b793e40ef7309c4aa894bcea90ffa4261a369b36l

pic ni aku bersama Si Farish noty tu..masa ni umur dia 8 bulan..I LOVE THIS PIC....

3 orang yg aku nak TAG ialah:-


P/S : Korang2 yg kene TAG tu.. cepat2 yer.. contest ni tinggal 2 hari jer lagi sebelum kedai tutop.. hehehe..

Tuesday, June 29, 2010

Mana datangnye Air tu????




heran kan !!!! ade sape2 leh gtau..mana datangnye air tu???

Monday, June 28, 2010

Alhamdulillah..Qaseh Tak Ape2....

Hari sabtu...Time tu dalam kul 11pg.. aku keje aritu.. tp, x nama kerja pon..lagipon hari sabtu kan... co. aku wat rugi electric je soh aku keja... sampai opis.. buka FB & layan blog..hehehe..(aku harap bos aku x baca blog aku ni..)..

Ok, berbalik pada tajuk entry ni...cite nye camni...tgh dok layan blog tetiba Fyda, kak ipar aku coll..
.Adah!! Fyda ada kat hospital ni... bawa Qaseh...Abang Long Farish bagi Qaseh makan vitamin.. terlekat...da naik biru dah muka Qaseh "... Lembut lutut aku bila dengar kak ipar aku ckp camtu.."Aku pon.. terus siap2..col boss aku mintak balik awal skit....

Doctor tahan gak Qaseh sekejap.. diaorang nak check detail lagi..sebab Qaseh baru 2 bulan..lagipon vitamin tu cepat larut..so.. x bahaya sgt..sib baik dia suap vitamin..kalau dia suap benda lain.. nauzubillah... pas everything ok... then..baru leh balik...Alhamdulillah..

Time kejadian tu..mama dia gi jemur kain... ntah bila masa nye dia gi ambik vitamin tu & suap kat adik dia..aduhai abang long....Now, Abang long stay ngan aku, mak & abah kat umah wat sementara waktu.. Abang long bukan x sayang kat adik dia... sebab sayang la jadi camni... bila kitaorang tanya dia..apsal bagi adik makan vitamin..dia cakap nak bagi adik sihat cam dia... tapi, x leh salahkan abang long jugak.. sebab dia baru 3 tahun lebih...tul x u ollss??

Benda alah ni la yg dia kasi kat adik dia....
v
v
v
v
v

Semalam da gi tgk Qaseh.. so far dia ok.. tapi, kak ipar aku cite mmg sian tgk Qaseh time jadi tu... Da naik lembik & terkulai2 da rupe dia... huhuhuhu.. x dapat nak bayangkan camner...& ni foto Qaseh yang sempat aku capture semalam...
LATEST 100610
Qaseh bayak tido jer semalam.. letih la tu agaknye.. dek perbuatan abang longnye....

P6202107
polis !!!.. tangkap budak baju merah tu... noty sgt dia...

P/S : Abang Long lately ni mmg nakal giler... pagi semalam, tokayah dia dok menyapu kat luar sambil bakar sampah...ntah camner dia bakar kasut sekolah jiran sebelah... jenoh nak berganti... aduh.. Abang Long.. nape noty sgt ni.. penat maktok ngan Tok ayah tau.. dah cam samseng kampung dusun plak...xmo noty3 k... xmo..xmo...

Saturday, June 26, 2010

SEMALAM DI HSJ...

Semalam juga aku ajak abah gi Hospital check kaki abah... last2 mau jugak abah ikut ..sebab aku bagi warning kat abah..hehehe... (warning yg manje2 gitu)... x pe kan..!!!

Pas semayang Maghrib, kitaorang gi Hospital Seberang Jaya, ramai benor orang yang sakit malam tu...lama gak we olls tunggu...


P6252218-1

abah dalam lingkungan kod warna hijau...kes ringan...

tunggu dalam setengah jam.. abah aku dipanggil masuk... aku ikut dia masuk.. doc agak marah sebab dah 5 hari kejadian berlaku..baru nak dtg sepital... haa.. kan.. abah dah kene marah.. tu la..org nak bawa xnak.. kan da kene marah....huhu...

Doc soh wat x-ray, sbb takut jadi ape2 kat belah dalam kan.. so, kami pon gi Jabatan x-ray.. sibb baik org x ramai...


P6252235-1

kaki abah sedang di X-RAY

Alhamdulillah..doc cakap kaki abah aku x serius sgt.. luka agak dalam..tapi x menjejaskan bahagian dalaman.. oleh sebab abah aku ade DIABETES (Kencing Manis)... so, kenala check ngan lebih detail lagi.... pas semua dah selesai... diorang cuci luka abah & abah aku kena cocok kat bontot..hehe...

ABAH

Gambar tuan rumah HARUS ade..

P1311151

Alhamdulillah... semoga abah cepat sembuh k... leh mandi laut lagi...hehehe....

P/S : TQVM pada kawan2, kakak2 yang mendoakan kesejahteraan ABAH saye... luv u ollsss...


Friday, June 25, 2010

NEEEE..NOOO...NEEEE..NOOO...EMERGENCY !!!

Ingat x last week aku ngan family gi mandi laut..????
Tapak kaki abah luka sbb tergelinjir kan....
Aku soh pi klinik abah x nak.. Now, aku tengok da bengkak kaki abah...
Makanya..sekarang dengan paksaan aku nak bawa abah gi klinik....

P/S : Aku risau sebab abah ade penyakit KENCING MANIS...bukan boleh luka2 ni.... risau sgt...huhuhuhu....

Jom Pekena Laksa Tanjung Bungah..

Hari ni..kita fokus tang MAKAN jer k.. KAK YUS.. jangan sentap k....

Masa gi mandi laut last week.. sempat pekena Laksa Tanjung Bungah... Memang giler sedap u ollsss... Yang niaga ni jiran tok aku...Tok Teh.. walau pon jiran..kami ni cam adik beradik dah.. Tapi Tok Teh da arwah... sekarang ni anak dia yg take over.. tapi, korang caye x? rasa tu x berubah... sama macam arwah Tok Teh wat jugak...

Cite skit pasal Tok Teh ni.. dia ni ade mix ngan chinese.. kalau korang tgk anak2 dia.. xde sorang pon nampak muka melayu.. salah sorang pada anak dia dulu penah jadi boss aku masa kat tempat keje lama...INTEGRATED FREIGHT.. Kalau yang x pernah gi makan Laksa Tanjung Bungah ni..korang mesti cakap Laksa Cina.. Dia nye rasa ala2 Asam Laksa LaksaShake tu.. tapi yang ni sedap gi...


Makcik aku dok pi tolong diorang niaga... korang caye x? pelakon/penyanyi pon penah makan dekat sini.. antaranya Ajai, Amy Search.. Eizlan Yusoff & ramai lagi lah..aku pon da lupa... & tuk Kak Neena.. Anuar Zain pon penah mai makan Laksa ni tau..hehehe..

Nak tau lebih lanjut.. click
SINI



105313936_e298a0ae55

kasi kecur air liur korang....hehehe..
laksa

Dulu.. diaorang pakai kereta sorong jer.. pic from the star online..

P6202157
now da upgrade to Van...


Kalau korang mai Penang, singgah2 la pekena LAKSA TANJUNG BUNGAH yer...!!!

P/S : Hari ni Birthday akak ipar aku yg sulung, Kak Anie... Happy Birthday Kak Anie.. Thanks for the Lunch tadi..!!!! hehehe....

Family Dinner Sambut Birthday MAK..

Lupa sekejap pasal saman menyaman tu.....

Malam birthday mak, kami 1 family gi dinner kat Restoran Jamilah Pasir Gebu... tempat makan favourite mak...Kali ni kami biarkan mak yang decide kat mana mak nak pi...

Lebih kurang kul 10 jugak la kami dinner.. hajat ati nak diet.. xnak makan malam start from last Monday..tapi, hangat2 taik itik jer aku ni...hahaha... harus la kan.. xkan nak tgk jer diorang makan...rugi oooo....

haa... tuk kali ni abang & Kak Ipar sulung aku berbesar hati nak belanja kitaorang semua.. Alhamdulillah..mudah2an.. rezeki korang bertambah2 yer... Amin....


P6232207


P6232199
ni la org yg bertanggungjawab belanja kami malam tu.. thanks yer !!!

Malam tu we just enjoy our meal.. xde ape yg special sgt.. myb next week ade yg special kot... so, watch out !!!!!

Korang nak tau aku makan ape malam tu..... haa... tgk kat bawah ni....meh nak kasi kecur air liur korang sat... hahaha...


P6232204
terliur x????

Actually, aku suka Bihun Sotong dia.. memandangkan Sotong da sold out..makanya aku try Koew Teow Udang.... not bad... sedap beb...


P6232201
ABC ni aku yg punya !!!!

Mak ambik menu fovourite dia... Nasi Goreng Udang..Yang ni aku rasa skit...


P6232202

Abah amik Mee Kuah... pon aku rasa skit....(sorry, mee kuah x sempat nak ambik gambar)..

Aksi2 makan pada malam tu...saksikan...


P6232194
Tasya with new hair...


P6232206
DIA x sedar gambar DIA diambil.. kalau x..pasti DIA posing MAUT skit..hehe..
P6232197


P6232198
Angah sangatlah berselera....

Malam tu balik jer aku terus terbongkang tido..tanpa sempat salin baju...hahahaha...


Aku DiSaman !!!!!!!!!

untitled-1

Pemandu kenderaan motor nombor pendaftaran SHU 11 dikatakan atau disyaki telah melakukan kesalahan berkaitan dengan pemanduan kenderaan motor tersebut di bawah Akta Pengangkutan Jalan 1987 atau mana -mana kaedah yang dibuat dibawahnya.

APJ 1987 PANDU LAJU, Laju Dikesan : 85KM/J, Had Laju 70 KM/J, Lebihan Laju: 15 KM/J... Alah... baru lebih 15km pon nak saman....

Balik umah tgk surat saman atas meja.... Apakah perasaan anda ???

First time ni aku kena saman ekor...huhuhu..memula tu cam panic gak... tapi, aku kan steady... hahaha..anak bapak la katakan...

Aku kena kat L/R Sungai Nibong>>>Bayan Lepas... kat mana erk?? aku pon xtau... haha...

Time kena speed trap tu.. aku nak gi kenduri kazen aku kawin... aku mmg bawa laju.. sebab nak kejar adik beradik aku tu..takut diorang da balik..coz mak aku tingin sangat nak jumpa diorang... haa... kan da kena saman mak....

Tapi, kalau x kejar masa pon aku mmg bawa laju... ntah ler... dah lumrah kot.. aku x leh la nak makan angin atas jalan ni..rimas..terasa diganggu & mengganggu...lagipon abg2 aku yg ajar aku bawa laju..hohoho.. jgn marah abg2 ku... adikmu ini secara automaticnya...mengikut jejak langkah korang..hahaha....

KakNeena ade cakap.. jgn bayar dulu... ada waktu2 abg2 polis tu wat sales... kira cam clearance sale kot... dapat potongan 1/2 harga... hohohoho...camner nak tau diorang wat sales erk... ade iklan kat tv x? hehehe....

ß003
Pic ni xde kene mengena ngan ini cerita... just nak memeriahkan blog aku jer..hahahaha...


Wednesday, June 23, 2010

HAPPY BIRTHDAY MAK !!!!

Hari ni adalah hari lahir MAK aku yg ke -55..

Dikesempatan ini ADAH nak ucapkan "Selamat Hari Lahir untuk MAK".. semoga MAK dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki... ADAH sayang MAK sangat2... ADAH xtau apa akan jadi pada ADAH kalau MAK tiada disisi ADAH...

ADAH tau..MAK sangat menderita dengan kesakitan yang ditanggung MAK selama ini.. Kadang2 MAK merungut sebab MAK da tak seaktif dulu... ADAH faham perasaan MAK...kalaulah penyakit MAK tu boleh dipindahkan pada ADAH... ADAH sanggup MAK..... untuk MAK.. ADAH sanggup wat apa saja....

P2141289


SELAMAT HARI LAHIR MAK..... &

I LOVE U MAK !!!! FOREVER & EVER.....

Monday, June 21, 2010

Ni ape Kes???????

Aku nak updates pasal our picnic semalam....

Sekali USB cable for transfer picture x bawak da...!!!!! huhuhu...

Apalah ertinya updates blog tanpa PICTURE....


P1220173


So, tunggu malam karang la yer....


P/S: blogwalking jer la arini...(mcm xde keje jer aku ni...biar betul???)


BEST MANDI LAUT...TAPI ......:-(

Salam 1 Malaysia... Sari berita penting...

Semalam..20 June 2010, aku dengan beberapa orang ahli familyku dengan rasa bangganye telah mengSUNBURNkan diri masing2 dengan mandi laut di Batu Feringghi...

Perjalanan kami bermula pada pukul 3.30 p.m.

Semua bekalan telah disediakan oleh mama aku selaku Chef pada hari tersebut... dengan berbekalkan Kuew Teow Goreng, Karipap & Makcik aku selaku Senior Chef telah menunggu disana dengan Menu Nasi Lemak... hehehe....sorry, x capture menu kami pada hari tu.. lupa la pulak..hehehe...

sesi mengSUNBURNkan diri bermula pada jam 4.30 p.m....ala... skemanya aku cakap camni.. bergeliat lidah aku tau...

kasi korang tegok ini dulu.....

P6202164

P6202166

Cuaca time tu ok la kan..4.30p.m. xde la panas sgt... tapi air pasang beb.. ombak besar... so, kalau budak2 tecik nak mandi tu..kenala ade org tolong monitorkan...

Kalau korang nak tau..ni la 1st time aku mandi laut since kejadian Tsunami aritu... lepas kejadian tu..aku fobia nak mandi laut.. now, dah dekat 5 tahun gak la..aku baru nak berjinak2 nak mandi laut.. actually aku laut ni kureng skit.. kalau air terjun...best aaaa.... hehehe... & then kalau nak mandi laut aku pastikan abah aku ade sekali.. sebab kalau abah aku ade.. xde la aku risau sgt kalau jadi ape2 kat aku.. sebab abah aku teror berenang tau... biasala kan .. abah aku kan dah dekat 39tahun berkawan baik ngan laut..:-).. tapi aritu abah aku x dapat mengJOINkan diri ngan aku sekali..huhu.. masa turun jer nak mandi laut..abah aku terpijak batu... tapak kaki dia luka..terkoyak kulit..huhuhu... sian abah.. dah la dia org yg paling excited nak mandi aritu.. sekali x dapat.. frust giler.. tapi, biasala..abah aku COOL... walaupon sakit dia tetap senyum.. & sempat berseloroh ngan kami.. hehe.. aku mulanya cam dah xde mood nak mandi laut.. sekali abah aku cam ok jer.. aku pon tunggu ape lagi.. kembali ceria la... hehe..

buktinya korang tgk pic ni... walaupon kaki sakit.. sempat bagi posing yg meletoop gitu... hehe..cayalah abah....

P6202188

Yang xnak mandi... rileks2 ambik angin, makan sambil bergossip..

P6202186


P6202150
time ni kaki abah da sakit... so x dpt nak mandi...tgk jer..huhuhu...cian abah...

P6202148
mama, abah & kak lisa tgh layan Qaseh..

And now, layan la gambar kami yg paling over dikalangan org2 yg mandi kat situ... jangan termuntah sudah ok....hahahaha....

P6202146
gambar tuan rumah HARUS ada...

P6202172
dipukul ombak... ombak giler besar ok....

P6202174
best!!!!!!.....

P6202179

P6202180
ni la gaya..tertelan air masin...hahahahaha....lawak tol kakak2 ipar aku ni...

P/S : Next 2 weeks plan nak gi Air Terjun Sedim plak.... best!!!!.... best !!!!....



Saturday, June 19, 2010

TAG ===== COW

1. Thank & link the person that gave you the cow dan jgn lupa copy picture sekali:
~Thanks to Kak Nida kerana sudi mengeTAG shu... sorry la..lambat bayar....hehe..

swiss april 2010 187

2. Bagi balik wasiat ini kepada 7 bloggers yg paling active atau 7 paling tak active:
~Miss Titin
~
Kak Yus @ Bonda Wannabe
~Mr.Tapak Kaki
~
Lissa @ Suria Amanda
~
Deena Awanis
~Puan NeeNA Ku Milikmu..
~BurdHani

(KALAU ADE YANG DAH WAT tag NI...KORANG WAT XTAU JER K...HAHAHA..)

3. Bagi tau diorag ini yang diorag dapat wasiat dari orang kaya Kampung Sepening Lalat:
~Sape orang Kaya Kampung Sepening Lalat tu?????? InsyaAllah..nanti saya gtau diorang..

4. Cerita 3 perkara apa yang anda selalu buat sambil tengok TV:
~makan
~main SMS

~pegang 2 bantal... 1) peluk 2) tutup telinga..motif???? hahaha....

5. Bagitau 3 makanan pelik yang pernah anda makan:
~Sambal Belimbing Hitam (makanan org Pahang...seyes..aku rasa pelik)
~Ikan Kering Manis (Aku jumpa makanan ni kat Perlis...pelik x??)
~tu jer kot.... x ingt dah la.. aku malas nak pikir sebenarnya...hehehe...


6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK:
~213... ramai x??? ramai x ???

7. Favourite soalan ni, macam mana korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe:
~Jumpa kat GSC... actually nak dating ngan org len.. tapi TERdating ngan dia plak..hehe..lawak giler.. & now, badi GSC dah masuk lam badan kami.. bila kuar dating jer xde tempat lain... gi GSC..tgk muvie..hahahaha...

Selesai 1 TAG... ada lagi TAG yg akan menyusul..... so, check it out !!!!!! :-)

Syok Sendiri.....

Actually... bersempena ngan sabtu yg boring giler... aku ambik keputusan utk memenuhi masa aku yg boring ni dengan membayar hutang2 TAG yang tertangguh....

Aku nak join contest Cutest Baby With Hat Contest

Da karang siap dah... tetiba check balik date dah expired... contest ni last 17 June 2010 da... huhuhu... xde rezeki aku.....

Da penat2 aku karang & godek pic.... maka dengan SYOK SENDIRInya.. aku publish gak Entry ni.... hahahaha... Korang layan jer la yer... hehehe...

mycontest

jjlogo

hai kawan2 semua... sempena birthday mamaeja yg ke.. ehem2x.. (21 May nie), mother's day dan juga launching kedai mamaeja (jarumjahit.blogspot.com) .. mamaeja dengan rasa seronok, excited, gumbira yang sangat2... teringin la nak menganjurkan contest sekali dgn my 1st giveaway...senang je tajuknye...

"mamaeja & JJC 1st Giveaway :Cutest
Baby With Hat Contest"

syarat2 nye sangatlah senang dan hadiah2 nye pule sangatla besh2.. (besh ke?..hehehe)

syarat2 nye:
1. Mesti copy contest banner & jarumjahit kat atas ni dan tampalkan ke page contest dan juga sidebar anda. Make sure both page c
ontest dan sidebar tu dilink balik ke blog mamaeja dan blog jarumjahit ek..kalau x... hehehe, faham2 la ye :) ... Mesti juge letak title ~~ mamaeja & JJC 1st Giveaway : Cutest Baby With Hat Contest ~~ kat blog post anda ye.. tajuk lain x bleh tau!

2. Macam biasalaaaa.... mesti jadi follower

3. Jangan lupa tulis sikit kat dalam contest anda tu, ng
ape anda suke/tak suke blog mamaeja nie.. (just for my future improvements)

4. letak satu keping je (SATU je tau, bebanyak kang pening!) gambar anak anda/anak sedare/sesiapa saje yg ada pertalian darah dengan anda
a. Contest ni terbuka kepada bayi/kanak2 berumur dari 1 bulan - 3 tahun sahaja (max betul2 sehari sebelum 4 tahun)

5. Jangan lupe letak nama bayi, tarikh lahir, nama anda, email dan ceritalah sikit ttg gambo tuh ye!
6. tarikh tutup contest ni tepat jam 11.59 malam, on
17 June which is a month from now. lambat an
to, surat menyurat x dilayan ye :)

7. last but not least, jgn lupa letak link contest anda
kat ruangan comment :)

HADIAH?... hehe.. hadiah menarik menanti anda sem
ua.. mama akan bgtau senarai hadiahnye on the 1/2 journey of this contest ye! yg penting..memang beshhh... :D

JARI MENJADI JURI?...Owh tidaakk.. hehe..mamaej a telah melantik beberapa org juri yg berpengalaman dlm menilai gambo baby cute ni yg terdiri daripada en huBBY, nenek assyura, serta pakcik dan makcik assyura :)

SEMUA SYARAT2 DIATAS AKU X IKUT PON... SEBAB ENTRY NI KAN BERTAJUK SYOK SENDIRI !!!!!!..HAHAHAHA....

P1311198

ni lah gambar yg aku pertaruhkan... eh..ceeewah... xde maknenyer...

NAMA : MUHAMMAD FARISH DANISH BIN MUHAMMAD ZAID
TARIKH LAHIR : 20.01.2007(Awal Muharram)
PERTALIAN : ANAK SEDARA
EMAIL : ctshuhadah@yahoo.com


gambar ni diambil masa celebrate 3rd birthday Farish... biasa la kan.. birthday boy time ni mmg kene buli... so, kitaorang dengan tanpa rasa belas kasihan membuli Farish dengan memakaikannye topi seperti gambar diatas tu...tapi Farish suka sgt dibuli... myb dia lom tau ape itu buli... bila dia dah tau nanti..pasti dia BULI BALIK maksunye...hahahaha....

P/S : korang rasa kalau aku sempat join contest ni ade harapan x tuk menang????? hahahaha..berangan seketika.......


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers