Tuesday, July 13, 2010

Dipaksa & Terpaksa...

Cite ni da basi la wei... kejadian berlaku kira-kira 2 minggu yg lalu.... biasala aku kan pemalas...hahahaha... tp, still ok lagi... baru 2 minggu la beb!!! bukan 2 bulan..hahahaha...

Pada yang sedia tahu...aku ni x gemar bershopping... aku ulang yer!!!... x gemar bershopping... kenapa aku x suka shopping???....biarlah rahsia !!! hehehe...

Nak dijadikan cerita.. kak Ipar aku, Kak Anie ajak aku gi Little India.. dia nak cari kain sari tuk meniaga...almaklomlah.. Syawal makin dekat... seperti kebiasaan..setiap tahun nak dekat raya..ade je kak ipar aku ni nak meniaga...jangan terkejut..kain sari tuk Aidilfitri... Kita kan 1MALAYSIA.... :-)

Kalau ikutkan hati..mmg aku malas nak ikut dia.. tp, x sampai hati plak.. Pada hari tu..aku jadi full time driver dia...hahaha....


4748902507_53ba0de27c

perjalanan bermula.....

P6262268


P6262271


P6262272

Penang Bridge...

P6262274

anak2.... ni la Jerejak Island....

30 minit perjalanan..sampai la kami ke Little India di Penang Street... Bagi korang yg SUKA shopping tu..mesti suka Little India ni... Kain2 sari dia..mmg tersangat la shantek & harga pon berpatutan.. tapi, awas!! kadang2 korang yang bukan asal dari Penang..kalau x pandai tawar menawar ni.. boleh kena takek (ayat org utaqa)...:-)

Kak Ipar aku dok sibuk pilih2... nak tau aku dok watpe???

P6262280

bercamhoring dgn anak sedara aku, Harith...

Hari tu baru aku sedar yang anak sedara aku ni..sekepala ngan aku... suka bergambar.... susah ooo mau cari lelaki yg suka bergambar....

P6262276

P6262278

Oleh kerana kak ipar aku shopping sakan kat kedai tu... Tuan kedai tu berbesar hati nak lilitkan sari kat kak ipar aku....

P6262287

nampak cam senang jer dia lilit... tapi, cuba pakai sendiri..confirm x sempat nak jalan terlondeh... hahaha... Lepas selesai dia lilit..ade ke.. kak ipar aku jalan cam orang jepun plak...hahaha...mmg lari tajuk....

Lepas selesai temankan kak ipar aku shopping... kami ke destinasi seterusnya..... mau tau kemana????? TUNGGU...... aku nak gi solat jap na.... hehe...

To be continue.....


10 comments:

  1. shud..nak beli satu ngan kakaNIe nie kaiN sari blew????

    ReplyDelete
  2. huhuhuh..crita yg penuh dgn misteri nusantara

    ReplyDelete
  3. sakan aihh umah baru dia....cantik2..wah soping sari ka..sari klu buat baju kurung moden cantik ooooooo

    ReplyDelete
  4. Shu....

    kain sari nak wat mende?
    baju kurung eh?
    lawo2 la kainnya...

    ReplyDelete
  5. haiyooooo... ada sambungan... ala... tapi besh ar main CURSOR sis... aahha.. tulis SHARING IS CARING...

    ReplyDelete
  6. Shu: mase nilah org nak cari duit lebih......hu3......seronok2 .....bahang nak raya dh mula terasa.....ha3....pose pon blom!

    ReplyDelete
  7. nanti kalau akak turun penang... confirm nak ajak shu gie little penang nie... sbb nak shopping @ good rate! heheheh....

    btw... cool arr rambut akak ipar shu tu! :D

    ReplyDelete
  8. cntiknye kain sari yg kak shu pakai tuu..hihihi...

    nk kena g lagla kt situu...kain kt sana mmg cntik2 kann

    ReplyDelete
  9. tak penah pulak aku tengok orang melayu pakai sari buat raya.. baju punjabi tu penah la..

    ReplyDelete
  10. cantik nyer shu..bila la dapat pi sana beli kain kan?agak2 kirim kat shu ok tak?

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers