Thursday, July 8, 2010

Bukan Takut..Tapi, Kurang Berani !!!!

P7082454-1

ade nampak cam muke TAKUT x ni????

Kejadian berlaku 5 hari yang lalu...disebabkan kejadian ini.. dah 4 malam aku x tido sorang2 dah lam bilik... aku tido ngan mak aku...

Korang nak tau kenape??? meh aku story kat korang...

Sabtu lepas, abang aku wat makan2 kat umah dia (yg tu nanti aku story yer)... Malam tu time nak balik.. Mak ade cite.. jiran sebelah umah kami ternampak "SESUATU" kat area umah kami...korang nak tau ape yg "SESUATU" tu??? heeee.... seram bulu roma aku nak cite!!! diorang nampak "Ta Waw Ya Waw Lam"... eeee.... korang xtau ape aku rasa bila mak aku cite time tu kul 2 pagi... mmg menyeramkan...

Malam tu aku x naik langsung atas bilik aku.. aku tido dlm bilik mak... Abah plak aku suruh tido kat luar/ruang tamu..hahaha... ape la punya anak...

Keesokkannye... timbul plak 1 cerita... jiran sebelah rumah aku jugak nampak "SESUATU YANG LAIN PLAK" kat belakang umah aku... dekat rimbunan pokok daun pandan... yg ni lagi scary beb!!! nak tau ape???? kali ni "Pa Waw Ca Waw Nga"..hohohoho...lagi scary beb!!! aku dah mmg penakut gila babun...

Aku x paham sebenarnya ngan jiran sebelah umah aku ni... nak percaya @ tidak 50-50... sebabnye.. orang kampung yg lain xde plak cite @ jumpa benda2 ni.. & satu lagi..jiran sebelah umah aku ni.. percaya sungguh ngan bomoh2 ni..ape2 skit bomoh..bomoh..bomoh.. tu yg kami x berapa nak sure... tp, bagi aku..kalau korang dah cite yg bukan2.. samada betul @ x.. aku da mmg kecut giler beb.... apa motif diorang ni erk????

Abah plak mcm tau2 aku ni penakot.. dia sikit pon x cite kat aku.... dia cite kat mak jer...pastu mak plak yg cite kat aku..(mak aku ni x leh simpan rahsia apa2 ngan aku tau... walau mcm mana sekalipon mesti dia cite punya kat aku)...ptg semalam jer baru aku tanya abah.. abah cam biasa la jawapan dia... Alah..xdak pape lah!!!!...

Now, da 5 hari .. aku mandi sebelom kol 7... kalau x aku ni suka mandi lewat... hahaha..pecah tembelang!!!.. da x kuar malam sensorang...oppsss...nak pi dapor pon kalau xde teman... confirm x pi punya... nak terkucir pon tahan...tidor of coz la ngan mak aku..huhuhu...

2 malam ni, kami tido berhimpit2 3orang kat depan TV... cian plak kat abah tido sensorang kat luar...rasa cam kembali ke zaman kanak2 ribena plak bila dapat tido ngan mak abah..hehehe...

Bilalah penderitaan ini akan berakhir...huhuhuhu....



19 comments:

  1. tkutnye....

    ade membe tin kann, br je td die cite kt tin, semlm die kena kaco ngan pocong..pocong tu melompat2 ats katil die...horror kannn...
    tin lak wat ckp besar..tkt aa nnti kena kt tin lakk... :)

    ReplyDelete
  2. erk...iyer ker tu?
    sebelum ni xde kan?
    jiran tu byk sgt mkn ckp bomog kot..
    papepun,pggil la ustaz ke ape...buat
    baca2 yassin kat umah tu...mane la tau kot2 ade btl kan...

    ReplyDelete
  3. alamak apasal la dia dok kat popkok pandan isk isk isk

    ReplyDelete
  4. eeeeeeeeee takutnya...insya-allah baca yassin nanti hilang la makhluk tue...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..sy menjadi follower anda ke 67..jemput ke blog sy..tenkiu
    p/s; blog awak menarik dan simpel..eehh, awk nie kakak kepada cik shin ju ke????

    ReplyDelete
  6. saya penah tengok toyol tu kat belakang rumah saya.. tegak jugak bulu roma ni... tapi guwa steady je tido sensorang.haha

    ReplyDelete
  7. hehehe...klakar lak...klu x silap dah dua org konpius antara shu shinju dan cik shinju...apa kata kita wat n3 sal nih? ;)

    ReplyDelete
  8. tin@miyoko: jangan la.. shu takut ni..huhuhu...nampak gaya tido ngan mak lagi mlm ni..huhu..

    ReplyDelete
  9. cik shinju: ingt camtula...insyaAllah..mudah2an xde apa2 yg buruk berlaku...

    ReplyDelete
  10. Lady; daun pandan kan wangi.. dia suka kot...huhuhu..takot...

    ReplyDelete
  11. Kak Yus pupple... InsyaAllah,, akan buat cmtu..huhu..

    ReplyDelete
  12. sahromnasrudin : thanks yer... xla wak.. kebetulan nickname sama..hehe...

    ReplyDelete
  13. Tapak Kaki: Lu kan hero..mestila steady... Wa gegurl ma... harusla takut...huhuhu...

    ReplyDelete
  14. Kak Neena: mmg scary giler!!!!

    ReplyDelete
  15. Cik Shinju: a'aa la.. dah 2 org da tanye... ok gak tu...wat entry sal ni...

    ReplyDelete
  16. Shu: seram gak dgr......ngeeeeeeeee...

    p/s: I tag u !
    ~ CUTE BLOGGER AWARD ~ TQ

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers