Tuesday, July 27, 2010

1st Time Jadi Bridesmaid..

Story kali ni kira flashback yer... tetiba je??? ape kes???? hehehe....

Ni la 1st time in my life jadi pengapit pengantin tau... aku sanggup turun ke Banting ngan Kawan Baik aku Ecah... tuk meraikan hari bahagia kawan aku Syuhada Sawami... Kalau korang nak tau.. aku telah diBOOK 7 bulan sebelum tarikh nikah dia.. awal kan..hehe...

Mula2 aku cam nak x nak jer jadi pengapit dia... yer la.. dah la x kenal sape2 kat sana.. pastu plak.. adat lain2 negeri kan x sama... masa hari sanding kawan aku tu.. jenuh mak andam dok briefing kat aku.. ape tugas2 bridesmaid...kena lap peluh pengantin lah.. tarik kerusi tuk pengantin lah..pastu kedudukan pengantin perempuan haruslah di sebelah kiri selalu...huh.. kecut perut gak aku time tu..salah sikit jer.. mak andam menonjol keluar biji mata dia kat aku... huhuhu...


DSCN3655

Time ni Tuhan saja yg tau perasaan aku camner... malu aku lebih dari pengantin tau.....

10948_102296763122786_100000273893192_61407_5841313_n

Masa ni agak cool skit.. sebab dah de dalam umah.. tp, still kecut sebab kat depan berduyun2 org sedang memandang... actually diorang mesti pandang pengantin kan... tp, aku yg over dowh... ingt diorang semua pandang aku.. bajet pengantin plak... hehehe....

Copy of DSCN3676

Tengok.... pengpit lelaki & perempuan agak malu disitu.... hehe...

Aku bukan saja diBOOK tuk sebelah anak dara... sebelah anak teruna pon aku kene jadi bridesmaid... buktinye...

HPIM2425

Tapi, this time aku mmg dah 100% x kecut dah... tetiba jadi cam berani... sebab sehari sebelum tu.. aku dah mengapit... so, hari ke-2 agak keberanian gitu... hehehe...

HPIM2446

bergambar dengan mak ayah pengantin...

DSCN3854

yang ni kenangan yg aku xleh lupa.... selalunya pengantin yg akan suap menyuap antara mereka kan.. ni terbalik plak... pengantin disuruh menyuap kat pengapit...hahaha...so sweet....sib baik diorang x suruh pengantin lelaki suap kat aku... kalau x... naiya aih !!!! hahaha....


Copy of bestfriend

Kami bertiga.. Ecah, syuhada sawami & aku...

18473_104439009575228_100000273893192_115763_2393702_n

Haaaa.... pic ni mmg mahal... bergambar bersama pengapit lelaki... cool x kitaorang??? On that day, baju kitaorang mmg agak matching... sama jugak time kenduri sebelah lelaki...kitaorang x plan tau... kebetulan jer... hehehe...

Kalau korang perasan.. time ni aku agak kurus kan???? mmg time ni aku tgh frust menonggeng..hahaha.... akibat ditinggal kekasih lama... wah.. ayat power u!!!

Sekarang aku tgh bertungkus lumus menurunkan berat badanku..kerana..................................... tell u ollsss later lah !!!!! hehehehehe.....



15 comments:

  1. uwa sis.. jadi pengapit,., hamboi2 matching erk baju ngan pengapit laki tue,, ahahaha...

    ReplyDelete
  2. akak xpenah jadi pengapit...hehehe...wah ada berita panas yang akan di sampaikan oleh makcu nie..xsabar nie...apakah e2..kita tungggggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  3. Shu nk kawen ye...hehehehe....

    encemla pengapit laki tuu...nk ngorat lehh...(gatal gile..mampus kalo Si X tgk niii)

    nsb baik, shu ade mak andam yg kasi arahan..cam tin dulu, 1st time jd pengapit, sgt2 blur...pastu, takde org yg gtau kena wat apa2...at the end, tin wat ikut suka ati je laa...

    shu, selalunye org tak tgk pengantin sgt..dorg akan kaco2 si pengapit...hehehe...

    ReplyDelete
  4. cun..cun....taklama pasni SHUD nya turn plak........ni sume xdmw kan...

    ReplyDelete
  5. wah jadi pengapit.... org kate sape jadi pengapit, nanti tak lama giliran dia pulak atas pelamin tu... ;D

    haip... org diatas nie... dont noty2 ye.. cubit pipi tu krg... :P

    ReplyDelete
  6. okk apa jadik bridesmate! akak suke jerkk.. glamourrr gituuu! hehehe..

    cepat lah umum dik nonnnn.. tak sabarr dah akak ko nie hah!! :p

    ReplyDelete
  7. Shu Shinju: Wah jd pengapit.....okaylah tu, tak lm lagi Shu plak yg kena apit!!! ha3.....

    ReplyDelete
  8. Lady : a'aa la.. kebetulan jer tu kitaorang matching..hehe...

    ReplyDelete
  9. Kak pupple.. apekah berita panas itu?? tunggguuuuuuuuu..:)

    ReplyDelete
  10. Kak pupple.. apekah berita panas itu?? tunggguuuuuuuuu..:)

    ReplyDelete
  11. Miyoko : shu time tu malu giler.. mmg diorang dok ngusik shu ngan pengapit lelaki..

    mak andam garang bukan main... huhu..

    shu mmg nak kawin.. nanti shu gtau bila yer..

    ReplyDelete
  12. Kak Nida : InsyaAllah..

    yer.. x-dmw.. syuhada sawami.. tp, dia sampai form 3 jer kat sana..

    ReplyDelete
  13. Tokida : yer la kan.. tp, ade yg ckp sebaliknya... huhu...

    aippp..org diatas... jgn noty2... hehe...

    ReplyDelete
  14. Kak Neena : Ok ape kan.. glamour.. shu suke glamour2 ni..hehe..

    Sabaq kak.. akan diberitahu kelak..hehe..

    ReplyDelete
  15. Azzey : InsyaAllah.. doa2kan yer..:)

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers